Barça na +9, blamaža Reala

Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Adriano Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Lionel Messi Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Radamel Falcao Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Lionel Messi Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Sergio Busquets Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Diego Simeone Foto: EPA Barcelona : Atlético Madrid Foto: EPA Barcelon : Atlético Madrid Sergio Busquets Gerard Pique Foto: EPA Real Madrid : Espanyol jose mourinho Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Cristiano Ronaldo Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Cristiano Ronaldo Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Pepe Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Foto: EPA Real Madrid : Espanyol cristiano ronaldo Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Foto: EPA Real Madrid : Espanyol mesut ozil Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Foto: EPA Zaragoza : Levante Foto: EPA Zaragoza : Levante Foto: EPA Zaragoza : Levante Foto: EPA Valencia : Rayo Vallecano Foto: EPA Valencia : Rayo Vallecano Foto: EPA Valencia : Rayo Vallecano Foto: EPA Valencia : Rayo Vallecano
Madridski Real je v 16. kolu španske nogometne lige poskrbel za novo razočaranje, ko je na Santiagu Bernabéu remiziral z Espanyolom (2:2). Levante je v gosteh premagal Zaragozo (1:0), Rayo Vallecano pa Valencio (1:0). Barça je v velikem derbiju kola razbila Atlético (4:1) in prednost na lestvici povečala na devet točk.
Oglej si celoten članek

V prvih minutah srečanja je pobudo na igrišču prevzel Real, ki je po slabi predstavi v španskem pokalu nujno potreboval spodbuden rezultat. Prvo priložnost na tekmi je imel Cristiano Ronaldo, ki je meril mimo tarče. Nadaljevanje je potekalo v znamenju enosmernega prometa, priložnost za galaktike pa je po podaji Ronalda zapravil še Luka Modrić. Portugalec je v deveti minuti poskušal še s prostega strela, nevarno situacijo pa je razčistil Diego Colotto.

Po slabi tretjini prvega polčasa so prvič zapretili tudi gostje, a Sergio Garcia nevarne podaje proti vratom Madrida ni uspel ujeti. Španec bi lahko po nespretni potezi Pepeja še drugič ogrozil Ikerja Casillasa, na mestu pa je bil Sergio Ramos. V 29. minuti je z močnim strelom izven kazenskega prostora prečko zatresel Modrić, dve minuti kasneje pa šok za Madrid: zadel je Garcia!

Lepo je podal Joan Verdu, napadalec Espanyola pa je naciljal spodnji kot. Santiago Bernabéu je praktično utihnil. V nadaljevanju se je z odličnimi obrambami izkazal Kiko Casilla. Za Real sta poskušala Mesut Özil in Ronaldo, slednji pa je z neposredne bližine končno zadel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. Asistiral je Sami Khedira.

Albin zadel za šok na Bernabéu

Madridčani so v začetku drugega polčasa prevzeli vajeti v svoje roke, strelec zadetka pa je bil Fábio Coentrão. Beli balet bi lahko prednost povišal po strelu Álvara Arbeloe, ponovno pa je bil na mestu Casilla. Espanyol je bil v prvih dvajsetih minutah drugega dela praktično neviden. V 68. minuti je v kazenski prostor Madrida priplesal Simão Sabrosa, razčistil pa je Pepe.

Real je nedvomno nadzoroval potek na igrišču, gostje pa so iskali priložnost iz protinapada. V 87. minuti je bil nenatančen Joan Capdevila, za katastrofo varovancev Joséja Mourinha pa je minuto kasneje poskrbel Juan Albin. Realu v štirih minutah sodnikovega podaljšak ni uspelo spreobrniti izida in Espanyol je slavil težko prigarano točko.

Adriano prebudil Barço, Messi zabil zadnji žebelj

Foto: EPA Real Madrid : Espanyol Cristiano Ronaldo Na dvoboju prvega in drugega v La Ligi je Atlético Madrid na Camp Nouu gospodaril v večjem delu prvega polčasa, po nekaj zamujenih priložnostih pa je goste v vodstvo popeljal Radamel Falcao. El Tigre je v 32. minuti pobegnil domači obrambi, na tla položil še vratarja Víctorja Valdésa in ga nato še ugnal z lobom. A po zadetku rdeče-belih so se domačini prebudili. Z izjemnim zadetkom z roba kazenskega prostora je najprej izenačil Adriano, v zadnjih trenutkih prvega polčasa pa je po gneči v kazenskem prostoru svoj prvi gol v sezoni zabil Sergio Busquets. V drugem polčasu je zmago domačih (4:1) z dvema zadetkoma potrdil Lionel Messi, ki je zabil že svoj 25. in 26. gol v prvenstvu. Barca ima zdaj 46 točk, Atlético pa 37.

Španska liga, 16. kolo:

Getafe : Osasuna 1:1 (0:0)
Castro (90/11-m); Sola (85)
RK: Armenteros (78/Osasuna)

Mallorca : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Aduriz (11)

Granada : Real Sociedad 0:0

Sevilla : Málaga 0:2 (0:0)
Demichelis (49), Eliseu (70/11-m)

Barcelona : Atlético Madrid 4:1 (2:1)
Adriano (36), Busquets (45), Messi (57, 82); Falcao (31)

Real Madrid : Espanyol 2:2 (1:1)
Ronaldo (45), Coentrao (48); Garcia (31), Albin (88)

Zaragoza : Levante 0:1 (0:1)
García (19)

Valencia : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)
Dominguez (83/11-m)

Getafe : Real Betis 0:1 (0:0)
Molina (81)

Deportivo La Coruña : Valladolid 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.