Šport > Nogomet
18 ogledov

Barça na +9, blamaža Reala

Barcelona : Atlético Madrid Adriano
1/27
EPA
Madridski Real je v 16. kolu španske nogometne lige poskrbel za novo razočaranje, ko je na Santiagu Bernabéu remiziral z Espanyolom (2:2). Levante je v gosteh premagal Zaragozo (1:0), Rayo Vallecano pa Valencio (1:0). Barça je v velikem derbiju kola razbila Atlético (4:1) in prednost na lestvici povečala na devet točk.

V prvih minutah srečanja je pobudo na igrišču prevzel Real, ki je po slabi predstavi v španskem pokalu nujno potreboval spodbuden rezultat. Prvo priložnost na tekmi je imel Cristiano Ronaldo, ki je meril mimo tarče. Nadaljevanje je potekalo v znamenju enosmernega prometa, priložnost za galaktike pa je po podaji Ronalda zapravil še Luka Modrić. Portugalec je v deveti minuti poskušal še s prostega strela, nevarno situacijo pa je razčistil Diego Colotto.

Po slabi tretjini prvega polčasa so prvič zapretili tudi gostje, a Sergio Garcia nevarne podaje proti vratom Madrida ni uspel ujeti. Španec bi lahko po nespretni potezi Pepeja še drugič ogrozil Ikerja Casillasa, na mestu pa je bil Sergio Ramos. V 29. minuti je z močnim strelom izven kazenskega prostora prečko zatresel Modrić, dve minuti kasneje pa šok za Madrid: zadel je Garcia!

Lepo je podal Joan Verdu, napadalec Espanyola pa je naciljal spodnji kot. Santiago Bernabéu je praktično utihnil. V nadaljevanju se je z odličnimi obrambami izkazal Kiko Casilla. Za Real sta poskušala Mesut Özil in Ronaldo, slednji pa je z neposredne bližine končno zadel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. Asistiral je Sami Khedira.

Albin zadel za šok na Bernabéu

Madridčani so v začetku drugega polčasa prevzeli vajeti v svoje roke, strelec zadetka pa je bil Fábio Coentrão. Beli balet bi lahko prednost povišal po strelu Álvara Arbeloe, ponovno pa je bil na mestu Casilla. Espanyol je bil v prvih dvajsetih minutah drugega dela praktično neviden. V 68. minuti je v kazenski prostor Madrida priplesal Simão Sabrosa, razčistil pa je Pepe.

Real je nedvomno nadzoroval potek na igrišču, gostje pa so iskali priložnost iz protinapada. V 87. minuti je bil nenatančen Joan Capdevila, za katastrofo varovancev Joséja Mourinha pa je minuto kasneje poskrbel Juan Albin. Realu v štirih minutah sodnikovega podaljšak ni uspelo spreobrniti izida in Espanyol je slavil težko prigarano točko.

Adriano prebudil Barço, Messi zabil zadnji žebelj

Real Madrid : Espanyol Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Na dvoboju prvega in drugega v La Ligi je Atlético Madrid na Camp Nouu gospodaril v večjem delu prvega polčasa, po nekaj zamujenih priložnostih pa je goste v vodstvo popeljal Radamel Falcao. El Tigre je v 32. minuti pobegnil domači obrambi, na tla položil še vratarja Víctorja Valdésa in ga nato še ugnal z lobom. A po zadetku rdeče-belih so se domačini prebudili. Z izjemnim zadetkom z roba kazenskega prostora je najprej izenačil Adriano, v zadnjih trenutkih prvega polčasa pa je po gneči v kazenskem prostoru svoj prvi gol v sezoni zabil Sergio Busquets. V drugem polčasu je zmago domačih (4:1) z dvema zadetkoma potrdil Lionel Messi, ki je zabil že svoj 25. in 26. gol v prvenstvu. Barca ima zdaj 46 točk, Atlético pa 37.

Španska liga, 16. kolo:

Getafe : Osasuna 1:1 (0:0)
Castro (90/11-m); Sola (85)
RK: Armenteros (78/Osasuna)

Mallorca : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Aduriz (11)

Granada : Real Sociedad 0:0

Sevilla : Málaga 0:2 (0:0)
Demichelis (49), Eliseu (70/11-m)

Barcelona : Atlético Madrid 4:1 (2:1)
Adriano (36), Busquets (45), Messi (57, 82); Falcao (31)

Real Madrid : Espanyol 2:2 (1:1)
Ronaldo (45), Coentrao (48); Garcia (31), Albin (88)

Zaragoza : Levante 0:1 (0:1)
García (19)

Valencia : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)
Dominguez (83/11-m)

Getafe : Real Betis 0:1 (0:0)
Molina (81)

Deportivo La Coruña : Valladolid 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.