Šport > Nogomet
23 ogledov

Mojstrovina Cristiana Ronalda

cristiano ronaldo EPA
Real Madrid je v tekmi 14. kola španske nogometne lige premagal mestnega tekmeca Atlético. Ponovno je zablestel Cristiano Ronaldo, ki je z razdalje 23 metrov s prostega strela dosegel izjemen zadetek. Med strelce se je v 66. minuti vpisal še nemški čarovnik Mesut Özil.

Težko pričakovani madridski derbi med Atléticom in Realom se je končal po željah belega baleta, ki je po zadetku Cristiana Ronalda in Mesuta Özila zabeležil zmago z 2:0. Atlético, ki v letošnji sezoni kaže odlične predstave v španski nogometni ligi, tako nadaljuje s katastrofalno statistiko proti mestnemu tekmecu, ki ga niso premagal že več kot trinajst let.

Varovanci Diega Simeona kljub porazu ostajajo na drugem mestu La Lige, za vodilno Barcelono, ki je s 5:1 ponižala Athletic Bilbao, pa po novem zaostajajo za šest točk. Pri gostih je bil najbolj nevaren kdo drug kot Radamel Falcao, njegov strel v začetku obračuna pa je ubranil Iker Casillas. V nadaljevanju je na igrišču gospodaril Real, ki je prevladoval v vseh prvinah nogometne igre. V 66. minuti je po klasičnem portinapadu zadel še Özil, medtem ko je Ronaldo do konca tekme še dvakrat zatresel vratnico gostujoče ekipe.

Rekordna Barça, rekordni Messi

lionel messi | Avtor: EPA EPA
Barcelona še naprej melje vse pred seboj. V 14. kolu španske nogometne lige so s 5:1 premagali Athletic Bilbao in še utrdili svoj položaj na prestolu La Lige. Katalonci so v letošnji sezoni zabeležili že trinajst zmag in en neodločen izid in vprašanje je, kje se bo ustavil izjemen pohod pod vodstvom Tita Vilanove. Lionel Messi je mrežo Bilbaa zatresel dvakrat in mu do rekorda Gerda Müllerja, ki je v letu 1972 dosegel 85 golov, manjka samo še en zadetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.