Šport > Nogomet
11 ogledov

Barça do zmage z ''domačimi proizvodi''

barcelona EPA
Barcelona je v 13. kolu španske nogometne lige s 4:0 premagala Levante. Katalonci v letošnji sezoni v domačem prvenstvu ne poznajo poraza, še bolj zanimiv pa je podatek, da so na nedeljski tekmi slavili z enajstimi igralci domače akademije.

V 14. minuti tekme med Barcelono in Levantejem je Danija Alvesa zamenjal Martín Montoya. Od tistega trenukta dalje je imela Barça na zelenici enajst igralcev, ki so se urili na domači akademiji. Katalonci so prvič v zgodovini dobili tekmo samo z igralci ''domačega proizvoda''.

Barcelona je z zmago prednost pred Real Madridom v točkovanju španskega prvenstva povišala na enajst točk, najbližji zasledovalec Atlético Madrid pa zaostaja tri točke.

Alves odsoten tri tedne

Brazilski nogometaš Dani Alves bo zaradi poškodovane mišice na desni nogi odsoten tri tedne. Devetindvajsetletnik je poškodbo staknil na nedeljski tekmi proti Levanteju (4:0), ko je igrišče zapustil po 13 minutah.

Alvesa je zamenjal 21-letni Martín Montoya, ki je v tej sezoni dobil precej priložnosti v dresu Barçe. Za Brazilca je to četrta poškodba v letošnji sezoni, na seznamu poškodovanih pa je še napadalec Alexis Sanchez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.