Šport > Nogomet
9 ogledov

Barcelona prvič s komercialnim pokroviteljem

Dres, Barcelona As
Nogometaši katalonskega nogometnega velikana Barcelone bodo imel v naslednji sezoni na svojih dresih prvič v zgodovini napis komercialnega pokrovitelja. Kot je danes sporočilo vodstvo kluba, bo v sezoni 2013/14 glavni sponzor Barcelone podjetje Qatar Airways.

Uvedba novega sponzorja je posledica uveljavljanja klavzule v pogodbi, ki so jo pred dvema letoma v Barceloni sklenili z družbo Qatar Sports Investments. Ta predvideva, da lahko pokrovitelj po prvih dveh letih uveljavlja tudi možnost komercialnega napisa na dresih, potem ko je za zdaj na majicah nogometašev le napis fundacije tega podjetja, Qatar Foundation.

Ko so v Barceloni decembra 2010 sklenili petinpolletno pokroviteljsko pogodbo s Katarci, je bila njena vrednost s 170 milijoni evrov najvišja doslej v nogometnem svetu. Poteza vodstva "Blaugrane" pa je povzročila tudi precej negodovanja med navijači kluba.

Dolga desetletja je bila namreč Barcelona edini vrhunski evropski klub brez napisa pokrovitelja na dresih, pozneje so za nekaj let majice opremili z napisom organizacije Unicef, a v tem primeru ni šlo za pokroviteljstvo, temveč je klub sam z denarnimi prispevki pomagal Unicefu. Po uvedbi nove pokroviteljske pogodbe se je ta napis znašel na hrbtu dresov.

Komentarjev 1
  • lunnatic 21:20 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko