Šport > Nogomet
20 ogledov

Nogometaši Barçe poslušajo Kelly Clarkson

(Celtic : Barcelona) EPA
Giganta španske lige Real Madrid in Barcelona bosta tekme 11. kola odigrala šele v nedeljo, ko bosta gostovala pri Levanteju in Mallorci. Medtem, ko je Real blizu podaljšanja pogodbe s Xabijem Alonsom, so katalonski mediji uspeli izbrskati s katero pesmijo trener Tito Vilanova motivira svoje nogometaše pred tekmami. Ali vsaj poskuša.

Po poročanju barcelonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo je pesem Kelly Clarkson z naslovom Stronger (Močnejši, op. a.) tista, ki jo je za "novo himno" Barcelone izbral trener Tito Vilanova.

Za motivacijo pred tekmami je njegov predhodnik Josep Guardiola denimo izbral Coldplayjev hit Viva la Vida in pesem Human ameriške skupine The Killers. "Kar te ne ubija, te dela močnejšega," je glavna misel nove pesmi.

Ta se po poročanju Munda Deportiva vrti na avtobusu z nogometaši pred vsako tekmo, na zgoščenki pa naj bi bile še ostale pesmi, a naj bi se prav Stronger v slačilnici najbolj prijel. Barcelona bo v nedeljo pozno popoldne gostovala na Mallorci.

Ronaldo kot napadalec

Nekaj ur kasneje bo na zadnji tekmi kola na zelenico stopil tudi Real Madrid, ki naj bi bil sodeč po zapisih v madridskih medijih blizu podaljšanja pogodb s Xabijem Alonsom in Gonzalom Higuaínom.

Predvsem Alonsa, enega motorjev sredine igrišča, si pri belem baletu najbolj želijo prepričati v podaljšanje pogodbe, ki se mu sicer izteče s koncem leta 2014. Trener José Mourinho je na novinarski konferenci potrdil, da bo Cristiano Ronaldo ob odsotnosti Higuaína in Karima Benzemaja igral kot osrednji napadalec.

"Pri Levanteju bo kot 'devetka' igral Cristiano," je zatrdil Mourinho, ki za tekmo v Valencii morda ne bo mogel računati niti na Álvara Arbeloo niti na povratnika Fabia Coentrãa"Ne vem, kdo bo igral na levem boku obrambe. Veliko bo odvisno od treningov in počutja nogometašev. Spredaj bodo igrali (Ángel) Di María, Cristiano in (José) Callejón."

Španska liga, 11. kolo:

Real Betis : Granada 1:2 (0:1)
Rubén Castro (62); Torje (8), Rico (74)

Rayo Vallecano : Celta de Vigo 3:2 (0:2)
Carrilho (59), Tito (71), Piti (82/11-m); Aspas (12, 34)
RK: Cabral (40/Celta)

Espanyol : Osasuna 0:3 (0:1)
Cejudo (22), Sola (63), Villafranca (77)

Zaragoza : Deportivo La Coruña 5:3 (1:2)
Apoño (26), Montañés (61), Álvaro (66), Postiga (77, 82); Bruno Gama (12), Riki (20), Bodipo (90)

Málaga : Real Sociedad 1:2 (0:1)
Saviola (36); Vela (1), Xabi Prieto (59)

Nedelja ob 12.00:
Valladolid - Valencia

Ob 16.00:
Athletic Bilbao - Sevilla

Ob 17.50:
Mallorca - Barcelona

Ob 19.45:
Atlético Madrid - Getafe

Ob 21.30:
Levante - Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.