Šport > Nogomet
26 ogledov

Prenehajte kaditi z Barço!

Barca You tube
Evropska komisija in nogometni klub FC Barcelona sta danes najavila edinstveno partnerstvo. Kampanja „Opustite kajenje z Barço“ bo izkoristila uspeh kampanje Evropske komisije „Ex-kadilci so zmagovalci“ in podporo milijonov Barçinih navijačev, da bi pomagala 28 milijonom evropskih kadilcev, da se za vedno otresejo te razvade.

Partnerstvo med enim najprestižnejših športnih klubov na svetu in evropsko institucijo je velikopotezen projekt, ki se še ni izvajal na takšni ravni. „Quit Smoking with Barça“ je najnovejša in najdrznejša pobuda zmagovalne kampanje "Ex-kadilci so zmagovalci“, saj Evropska komisija tokrat prvič sodeluje s športnim partnerjem, ki sega do srca milijonov ljudi. Ta program ne želi obsojati kadilcev, temveč poudariti številne koristi, ki jih prinaša opuščanje kajenja, ta pozitivna sporočila pa združuje s pripomočki kampanje "Ex-kadilci so zmagovalci“, ki temeljijo na dokazih. "Quit Smoking with Barça“ ponuja Barçinim navijačem, ljubiteljem nogometa in športa na splošno prilagojeno vodenje za izboljšanje zdravja z dnevnimi namigi o opuščanju kajenja in spodbudo, ki prihaja naravnost od kluba samega.

Kampanjo bo poganjal brezplačen, preizkušen digitalni zdravstveni pripomoček iCoach, ki že pomaga skoraj četrtini milijona prebivalcev po vsej Evropi (1 na vsakih 500 kadilcev) pri njihovem prizadevanju, da bi za vedno opustili kajenje.

Pomagali bodo navijačem iz vse Evrope

"V okviru tega sodelovanja si bomo prizadevali pomagati nogometnim navijačem iz vse Evrope, da ponovno prevzamejo nadzor nad svojim zdravjem in življenjem, ter jih spodbuditi, da poskrbijo za svoje zdravje z enako vnemo, kakršno kažejo za to lepo igro,“ je v svojem govoru ob oznanitvi partnerstva na sedežu Evropske komisije v Bruslju povedal predsednik nogometnega kluba FC Barcelona Sandro Rosell.

K temu je še dodal: "Ponosni smo, da smo danes tukaj in da tesno sodelujemo z Evropsko komisijo v prizadevanjih za izboljšanje zdravja naših navijačev in vseh nogometnih navdušencev. V Barçi namreč trdno verjamemo v naš slogan 'več kot samo klub' in hkrati podpiramo vrednote, kot so spoštovanje, zdravje in družbena odgovornost. Naši navijači ter člani so nam predani in nas brezpogojno podpirajo že 113 let, zato je naša dolžnost, da poskrbimo za njihovo najpomembnejše premoženje, tj. za njihovo zdravje. Barça razume, kako pomembno je sodelovanje ekipe pri premagovanju izzivov, zato bomo v okviru kampanje 'Quit Smoking with Barça' mi njihovi soigralci in pomagali jim bomo, da zmagajo v tem boju proti cigaretam. Ponudili jim bomo smernice, spodbudo in praktično pomoč. Pozivam vse kadilce, da se vključijo v to kampanjo.

Sandro Rosell pričakuje novo gladko zmago Barcelone. (Foto: EPA) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Evropski komisar za zdravje navdušen

Evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov John Dalli o tem novem zavezništvu pravi: "Navdušen sem, da lahko sodelujemo z nogometnim klubom FC Barcelona, da bi pomagali Evropejcem opustiti kajenje. Evropska komisija je dosegla že veliko dobrih rezultatov pri ozaveščanju o kajenju in izvajanju uspešnih ukrepov za nadzor nad tobakom v EU. Naša kampanja 'Ex-kadilci so zmagovalci' pomaga več sto tisočem moškim in ženskam na njihovi poti v nekadilsko življenje, to sodelovanje pa bi moralo naše sporočilo še okrepiti. S pomočjo univerzalnega nogometnega jezika lahko podpremo še več Evropejcev v njihovih prizadevanjih, da opustijo kajenje in enkrat za vselej postanejo zmagoslavni nekdanji kadilci.

Jordi Monés, direktor, odgovoren za področje zdravstva pri Barçi ter začetnik prejšnje pobude kluba za opuščanje kajenja „Barça Sense Fum“ (Nekadilska Barça), ki je pripeljala do prepovedi kajenja na vseh Barçinih igriščih, je dejal: "Barça je zelo ponosna, da lahko sodeluje z institucijo, kot je Evropska komisija. Hoteli smo združiti sile z največjim javnim organom v Evropi, da bi prepričali ljudi, naj naredijo prvi korak v smeri proti nekadilskemu življenju. Prav tako kot naši navijači podpirajo naš klub ter navijajo za nas vse do zmage, bomo s kampanjo 'Quit Smoking with Barça' mi podprli njih pri spopadanju z največjim izzivom – opuščanju kajenja za vedno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.