Šport > Nogomet
18 ogledov

Vprašanje: Real ali Barça?

Cristiano Ronaldo Alves Fabregas Puyol Real Madrid Barcelona El Clasico liga BBV EPA
Konec tedna se začenja španska prva liga ali Primera Division ali La Liga ali liga BBVA. Velika favorita za sam vrh sta seveda Barcelona in Real Madrid.

Gre za prvenstvo evropskih prvakov in verjetno največjega klubskega rivalstva na svetu. Real in Barcelona sta prispevala 11 od 13 igralcev, ki so Španiji v Kijevu priskrbeli evropski naslov. Če pa dodamo še Cristiana Ronalda in Lionela Messija, potem je spektakel, ki ga bo to sezono mogoče spremljati na Sportklubu, zagotovljen.

Najbolj vroča saga v Madridu je trenutno tista z imenom Luka Modrić. Po tednih zapletov in prepletov izjav ter informacij se zdi, da je izvrstni hrvaški vezist dejansko na pragu Reala, katerega ekipa je ostala bolj ali manj nespremenjena. Barcelona, kjer je krmilo namesto Pepa Guardiole prevzel dozdajšnji njegov pomočnik Tito Vilanova, je za 14 milijonov evrov pripeljala reprezentančnega branilca Jordija Albo. Do konca meseca pa si želijo še eno okrepitev v obrambi. Po dolgotrajni poškodbi se vrača David Villa.

Valencia je lansko sezono končala na tretjem mestu, vendar s kar 30 točkami zaostanka za Barcelono. Četrta Malaga se je prvič v svoji zgodovini prebila v kvalifikacije za Ligo prvakov. Santi Cazorla je odšel v Arsenal, slišijo pa se tudi govorice, da naj bi katarski lastniki razmišljali o prodaji svojega deleža v klubu. Atletico Madrid, zmagovalec Evropske lige, je izgubil brazilskega vezista Diega, ki se je vrnil v Wolfsburg, zato bo verjetno še več slonelo na Radamelu Falcau.

Primera Division, 1. kolo:

Celta : Malaga 0:1 (0:0)
Olinga (84)

Sevilla : Getafe 2:1 (2:0)
Fazio (34), Negredo (38/11-m); Alexis (50)

Mallorca - Espanyol

Nedelja, 19.00:
Real (M) - Valencia
Athletic (B) - Betis

21.00:
Barcelona - REAL (S)

23.00:
Levante - Atletico (M)

Ponedeljek, 19.00:
Deportivo - Osasuna

21.00:
Rayo - Granada

23.00:
Zaragoza - Valladolid

Komentarjev 1
  • Lionel 21:59 17.avgust 2012.

    Kakšno neumno uprašanje. Dvakrat zapored pa že ne more met tolk sreče, da spet osvolji la ligo.