Šport > Nogomet
32 ogledov

Predvidljiva Barcelona

lionel messi barcelona EPA
Trener Barcelone Tito Vilanova, ki je odlično zapolnil praznino po odhodu Pepa Guardiole, se spopada s predvidljivostjo svoje ekipe. ''Vedno težje postaja, saj druge ekipe vedo, kako igramo,'' je potožil Španec.

Pred Barcelono je izjemno naporen teden. V drugi tekmi skupinskega dela Lige prvakov Katalonce čaka Benfica, nato pa pride na vrsto še nedeljski El Clásico, kjer bo Real naredil vse, da nekoliko zmanjša razliko v točkovanju španske nogometne lige. ''Pred nami je pomemben teden, vendar ni ključnega pomena. Lovorike se osvajajo pozneje,'' je na tiskovni konferenci povedal Vilanova.

Španec je spregovoril o tekmi šestega kola La Lige proti Sevilli, kjer je Barcelona dve minuti pred koncem rednega dela zaostajala z 1:2, z goloma Fàbregasa in Ville pa so še enkrat več odnesli celo kožo. ''To veliko pove o igralcih. Vidite lahko, da nič ni lahko. Včasih podcenjujemo druge ekipe, vendar smo videli, kako dobra je Sevilla. Vedno težje postaja, saj druge ekipe vedo, kako igramo,'' je povedal Vilanova.

tito vilanova | Avtor: EPA EPA
V taboru katalonskega velikana se spopadajo s številnimi poškodbami. Težave imajo Iniesta, Puyol in Adriano, po daljšem okrevanju pa se je znova poškodoval še Thiago. Vilanova je komentiral izjavo domačega trenerja, ki je povedal, da bi bila Benfica zadovoljna že s točko. ''Benfica igra doma, zato ne mislim, da se bodo branili. Ne verjamem, da bodo igrali na remi,'' je povedal 44-letnik, ki ne želi prehitro razmišljati o Realu Madridu. ''Najpomembnejši obračun je danes, potem se bomo pogovarjali naprej. V skupinskem delu je na sporedu samo šest tekem,'' je zaključil Vilanova. Stavne hiše so medtem že objavile kvote za veliki obračun med večnima rivaloma, za velikega favorita pa so označili Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.