Šport > Nogomet
8 ogledov

Messi proti idolu

Rodrigo EPA
Liga prvakov. Barcelona nocoj (ob 20.45) pri Benfici, Manchester United v Romuniji.

Nogomet. Ob pogledu na svojega vzornika se kolena zašibijo tudi največjim in Lionel Messi ni izjema. Danes bo Argentinec z Barcelono gostoval pri Benfici, kjer igra njegov rojak in idol iz mladih let Pablo Aimar.

Neznanca na sredini

“Živjo, Lionel, kako si?” je Aimar leta 2004 pristopil k Lionelu Messiju, ki je še golobrad in poln vtisov sedel na klopi Barcelone po tekmi z Valencio na Camp Nouu. Messi ni mogel verjeti – ne le da ga njegov idol pozna po imenu, dal mu je celo svoj dres! Takrat eden od največjih upov argentinskega nogometa nikoli ni dosegel svojega potenciala, zdaj pa se je pri 32 letih ustalil pri Benfici. “Aimar je bil in bo ostal moj idol,” je pred dobrim letom zatrdil Messi.

“Da je najboljši vseh časov rekel, da sem njegov idol, je eno od največjih zadovoljstev, kar mi jih je dal nogomet,” se je čustveno odzval Pajac, kot ga imenujejo v domovini. Aimarja je v zadnjih tednih mučila poškodba, a je v zadnjih dneh že treniral.

Benfico in trenerja Jorgeja Jesusa pred prihodom Barcelone sicer muči sredina igrišča, kjer sta jih prizadela odhoda Javija Garcíe in Axla Witsla, zato na njunem mestu igrata praktično neznana Nemanja Matić in Enzo Pérez. “V Ligi prvakov se vedno dogajajo presenečenja. Lani smo dvakrat remizirali proti Manchestru Unitedu. Mi smo šli naprej, oni ne – to je nogomet,” svoje varovance hrabri Jesus. Pokrpani zadnji vrsti Barçe bo pretil novi napadalec Lima, saj je Óscar Cardozo poškodovan, medtem ko gostujočega stratega Tita Vilanovo pred nedeljskim El Clásicom proti Realu veseli povratek Carlesa Puyola, Andrésa Inieste in Adriana, ki so vsi v ekipi za današnjo tekmo.

Udarni dvojec od začetka

Prvič po prihodu v klub naj bi Robin van Persie v napadu Manchestra Uniteda začel tekmo skupaj z Waynom Rooneyjem, potem ko se je angleški napadalec vrnil po poškodbi stegna. “Verjetno najmočnejši člen ekipe bo letos napad,” je pred potjo v Romunijo povedal trener Sir Alex Ferguson.

Cluj je na prvi tekmi prikazal izvrstno predstavo in zanesljivo ugnal Brago (2:0). “United je ena od najboljših ekip na svetu in najboljša ekipa, ki je kadarkoli igrala v Cluju. Ampak lahko jih presenetimo,” je dejal napadalec domačih Cadú.

Liga prvakov:

skupina E (ob 20.45):

Nordsjaelland - Chelsea

Juventus Torino - Šahtar Donjeck

skupina F (ob 20.45):

Bate Borisov - Bayern München

Valencia - Lille

skupina G (ob 18.00):

Spartak Moskva - Celtic Glasgow

ob 20.45:
Benfica Lizbona - Barcelona

skupina H (ob 20.45):

Cluj - Manchester United

Galatasaray Carigrad - Braga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.