Šport > Nogomet
24 ogledov

Barcelona šepa v obrambni vrsti

liga prvakov barcelona spartak Reuters
Barcelona je novo sezono začela odlično. Dobili so vse štiri ligaške tekme, enako uspešni pa so bili v prvem kolu Lige prvakov. Ahilova peta katalonskega kluba pa ostaja njihova obramba, saj so zadetek prejeli na šestih od sedmih tekem.

Barceloni gre na začetku letošnje sezone vse kot po maslu. V španski ligi imajo po štirih tekmah popoln izkupiček, dobro pa so začeli tudi evropsko pot, saj so s 3:2 premagali moskovski Spartak.

Vilanova mikrofon Barcelona Spartak Moskva novinarska konferenca Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Dve tekmi so odigrali v sklopu španskega superpokala, ki ga je sicer osvojil Real, bolj zanimiv pa je podatek, da so Katalonci prejeli zadetek na šestih od sedmih tekem. Edina ekipa, ki se je v letošnji sezoni pomerila z Barcelono in ni zatresla mreže španskih viceprvakov, je Valencia. ''To je pač nogomet. Pomembno je zmagovati, čeprav bi si seveda želel, da ne bi prejeli zadetka,'' je po tesni zmagi nad Spartakom hitel razlagati Tito Vilanova. Bolj jasno sliko o ''težavi'' pa je podal Dani Alves. ''Gole prejemamo, ker smo drzni v napadu. Nismo ekipa, ki se rada brani. Naša filozofija je napad in ponavadi nimam pretiranih težav v obrambi. Nismo zaskrbljeni, tako kot nismo zaskrbljeni zaradi ekip, ki se na Camp Nou pridejo branit. Večkrat smo že pokazali, da takšne ekipe potem trpijo,'' je povedal nogometaš Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.