Šport > Nogomet
33 ogledov

Nova zvezda evropskega nogometa

oscar chelsea juventus Reuters
Evropski prvak Chelsea je na domačem Stamford Bridgeu proti Juventusu vodil z 2:0, a so povratniki v Ligo prvakov na koncu le odnesli celo kožo (2:2). Kljub "le" remiju pa ima Chelsea po odhodu Didierja Drogbaja novega zvezdnika, dvakratnega strelca Oscarja.

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič je poleti na Stamford Bridgeu iz brazilskega Internacionala za 25 milijonov angleških funtov pripeljal velik brazilski talent Oscarja dos Santosa Emboaba Júniorja.

Videti je komaj dovolj star, da bi igral za mlado ekipo Chelseaja, a se je kot meteorit na evropsko nogometno sceno izstrelil z dvema goloma v mreži Juventusove vratarske legende Gianluigija Buffona. Oscar je zadel dvakrat v razmaku dveh minut; še posebej čudovit je bil drugi gol, ko je iz obrata žogo z okrog 22 metrov poslal v levi zgornji kot vrat stare dame.

Povzdignjen v nebo

Angleški mediji so po tekmi zapisali, da je bil novinec prve pol ure neviden, nato pa je udaril kot strela z jasnega. Nova zvezda je rojena, so si edini o 21-letnem Brazilcu. Primerjajo ga z legendo kluba  Gianfrancom Zolo, ki še vedno velja za najboljšega nogometaša, ki je nosil dres londonskega kluba."Če je imel pri prvem golu nekoliko sreče, je bil drugi prava mojstrovina," je zapisal komentator spletne strani Goal.com.

Navijači Chelseaja, ki so se morali sprijazniti, da letos na zelenici ne bodo več gledali Didierja Drogbaja, ki jih je v lanski sezoni popeljal do naslova evropskega klubskega prvaka, so po mojstrskih potezah Oscarja oživeli. "Vemo, kaj smo - prvaki Evrope," so glasno sporočali svojim nogometašem in mlademu Brazilcu.

Kljub temu da so modri v nadaljevanju popustili in z Juventusom "le" remizirali (2:2), je bilo to dovolj, da so navijači tudi po tekmi Brazilcu namenjali le hvalospeve.

Oscar skromen in kratek

Oscar je do tekme z Juventusom dobil priložnost le na dveh tekmah angleškega prvenstva in v evropskem superpokalu proti madridskemu Atleticu, in še to kot zamenjava . "To, da je igral, se je izkazalo za dobro potezo. Ni blestel le z goloma, pač pa je svoje delo taktično opravil odlično. Izjemno sem vesel, da je v naši ekipi," je o Brazilcu dejal trener Londončanov Roberto Di Matteo.

Predstava Oscarja je navdušila tudi trenerja stare dame Massima Carrero: "Drugi gol je bil preprosto izjemen. Gre za zelo nadarjenega nogometaša."

Novinarji so novega zvezdnika modrih ujeli v mešani coni po tekmi. Brazilec je bil kratek: "Takšne gole bom težko zabijal na vsaki tekmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.