Šport > Nogomet
24 ogledov

''Če bi izgubili, bi rekli, da tvegam''

tito vilanova EPA
V taboru katalonskega nogometnega velikana so z začetkom španske lige kajpak zadovoljni, saj so v prvih štirih tekmah osvojili najvišji možen izkupiček točk. A Tito Vilanova priznava: ''Če bi izgubili, bi rekli, da tvegam.''

Barcelona je v četrtem kolu španske nogometne lige s 4:1 premagala Getafe, v prvi enajsterici pa presenetljivo ni bilo Lionela Messija. Kljub odsotnosti argentinskega zvezdnika, ki je pozneje vstopil v igro in takoj zabil dva gola, so Katalonci prikazali še eno v vrsti odličnih predstav. ''Najpomembnejše je, da imamo 12 točk od 12 možnih. Nadzirali smo tekmo in pokazali potrpežljivost, čeprav  bi lahko zadeli večkrat,'' je povedal Vilanova.

carles puyol | Avtor: EPA EPA
Tekma pa ni minila brez težav, saj se je znova poškodoval Carles Puyol. ''Potem ko bodo opravili več testov, bomo vedeli, koliko časa bo odsoten. Zavedamo se, kako pomemben je Puyol, saj je organizator naše obrambe,'' je dodal trener Barcelone.

Vilanova si ne dela utvar, da slab začetek Reala že pomeni krizo pri tekmecu iz Madrida. ''Odigrali smo samo štiri tekme, zanimajo me samo nadaljnje izboljšave,'" je povedal Španec, ki se je na presenečenje številnih odločil, da Messi proti Getafeju vstopi s klopi. ''Pogovarjala sva se o tem. Za njim je težak pripravljalni del in utrujen je bil od leta v Argentino. Lahko bi začel, a želel sem si bolj spočitih igralcev,'' je povedal Vilanova in dodal: ''Tekma bo ostala v spominu kot uspeh, a če bi izgubili, bi rekli, da tvegam.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.