Šport > Nogomet
11 ogledov

Tito: Barça favorit? To ni realno!

Vilanova mikrofon Barcelona Spartak Moskva novinarska konferenca Liga prvakov EPA
Barcelonin trener Tito Vilanova bo v sredo prvič kot trener vodil katalonski klub na tekmi Lige prvakov. Stoodstoten start v prvenstvu navijače navdaja z optimizmom, a Vilanova je pred tekmo z moskovskim Spartakom trdno na tleh.

"To bo zelo pomembna tekma, ampak ne bolj kot katerakoli druga. Vsem dajem veliko pomembnost. Liga prvakov je najbrž najpomembnejše tekmovanje, skupaj s prvenstvom. Gre za šest tekem v skupini, ampak po drugi strani vemo, da je pomembna prva domača tekma. Če ne zmagaš, takoj začneš z zaostankom. Pritisk? Ne čutim ga, sam si ga ustvarjam," je pred sredino tekmo na Camp Nouu dejal trener Barcelone Tito Vilanova.

Lanskoletna polfinalistka bo skušala tudi v letošnji Ligi prvakov narediti korak dlje, potem ko jo je v infarktnih okoliščinah na poti do münchenskega finala nazadnje ustavil poznejši prvak Chelsea. Barcelona je bila zadnja štiri leta vsakič v polfinalu, dvakrat jo je zdaj že bivši trener Josep Guardiola popeljal do pokala z velikimi ušesi.

O favoritih šele v polfinalu

"V nogometu se ne more vedno zmagovati, zelo težko je držati zmagoviti cikel. Štiri leta zapored v polfinalu Lige prvakov ... Ta klub mora vedno skušati zmagati v vseh tekmovanjih in se potegovati za vse naslove," je nadaljeval Vilanova. Na svojem evropskem debiju se bo pomeril s starim znancem Unaijem Emeryjem, nekdanjim trenerjem Valencie, ki jo je z netopirji večkrat zagodel Barceloni. Tudi Spartak bo verjetno igral podobno.

"Ne strinjam se, da smo favoriti. Vemo, da to ni tako lahko. (Manchester) United in (Manchester) City sta lani izpadla po skupinskem delu. Govoriti na takšnem nivoju, da smo favoriti, ni realno. Če pridemo do polfinala, potem se lahko govori o takšnih stvareh. Zdaj ne," je še dodal Vilanova.

Liga prvakov, skupinski del, 1. kolo:

Skupina E

Sreda ob 20.45:
Chelsea – Juventus
Šahtar Doneck – FC Nordsjaelland

Skupina F

Sreda ob 20.45:
Bayern München – Valencia
Lille – BATE Borisov

Skupina G

Sreda ob 20.45:
Barcelona – Spartak Moskva
Celtic – Benfica

Skupina H

Sreda ob 20.45:
Braga – CFR Cluj
Manchester United - Galatasaray

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.