Šport > Nogomet
25 ogledov

Real v Katalonijo z –8

Özil Ronaldo Marcelo Varane Khedira Ramos Real Madrid Deportivo Liga BBVA Španij
1/18
EPA
Madridski Real je v nedeljo gostil Deportivo in zanesljivo zmagal. A zaostanek za Barcelono, ki je na sobotni tekmi šestega kola španske nogometne lige v gosteh premagala Sevillo, je še vedno visokih osem točk. Zmagoviti gol za Katalonce je v sodnikovem podaljšku zabil David Villa. Naslednji teden bo na Camp Nouu na sporedu prvi letošnji prvenstveni "El Clásico".

Dvoboj na stadionu Santiago Bernabéu se je začel presenetljivo, saj je gostujoči Deportivo v 16. minuti povedel prek Rikija. Toda vodstvo ekipe iz Galicije ni trajalo dolgo, že čez sedem minut je iz enajstmetrovke, po prekršku nad Ángelom Di Marío na robu kazenskega prostora, izenačil Cristiano Ronaldo.

Real je povedel v 39. minuti, ko je lepo globinsko podajo Luke Modrića izkoristil Di María in z nekaj sreče žogo pospravil v gol gostov. Do konca polčasa je Madrid podvojil vodstvo, po predložku Di Maríe, ki je bil zelo dobro razpoložen, in strelu Sergia Ramosa, je odbitek v mrežo z glavo potisnil Ronaldo.

V drugem delu smo najprej videli bolj zadržano igro, po dobrih desetih minutah pa se je vse skupaj spet malce razživelo. Po treh četrtinah tekme pa je Real dokončno odločil zmagovalca, ko je po predložku Xabija Alonsa z glavo zabil Pepe. Ronaldo je svoj hat-trick zapečatil v 84. minuti, ko je izkoristil še eno enajstmetrovko, potem ko je Kaká v roko zadel branilca gostov.

Villa Messi Fabregas Tello Pinto Ricart Sevilla Barcelona Liga BBVA Španija liga | Avtor: EPA EPA
Barça nadaljuje navdušujoči niz

V taboru Barcelone so že pred tekmo opozarjali, da je Sevilla nadvse neugoden nasprotnik. Nenazadnje je letos premagala madridski Real, kaj kmalu pa bi brez točk ostala tudi Barça. Južnjaki so po golih Piotra Trochowskega in Álvara Negreda v 48. minuti vodili že z 2:0, na koncu pa ostali brez točk in brez izključenih Garyja Medela ter trenerja Michela.

Za Katalonce je minuto pred iztekom rednega dela izenačil Cesc Fàbregas s svojim drugim golom večera. To sta bila prva ligaška zadetka za nekdanjega kapetana Arsenala po mesecu januarju, Katalonec pa je bil vpleten tudi v sporno izključitev Medela, ki ga je po prerivanju za žogo iz oči v oči s čelom udaril v brado, glavni sodnik Mateu Lahoz pa je pokazal rdeči karton.

Fàbregas je trenerja Tita Vilanovo tako rešil prvega ligaškega poraza, tveganje z napadalnimi menjavami (v igro je nekdanji pomočnik Josepa Guardiole poslal Cristiana Tella, Davida Villo in Thiaga Alcântaro) pa mu je prineslo celo zmago, saj je piko na i v sodnikovem podaljšku postavil Villa, ki je odigral dvojno podajo z Lionelom Messijem in zabil prek vratarja Andrésa Palopa.

Pred Clásicom +8

Tudi tokrat ni šlo brez polemike, saj je Thiaga pri odvzemu žoge za izenačujoči gol žoga zadela v roko. Zmagoviti zadetek je s strelcem Villo slavila celotna klop Barcelone, medtem ko je bil domači trener Michel takrat že odstranjen s svoje klopi, saj je ostro protestiral ob robu igrišča.

Zmaga je za Barcelono v vsakem primeru štela dvojno, saj jih le še gostovanje pri Benfici v Ligi prvakov med tednom loči od prvega ligaškega "El Clásica" v letošnji sezoni. Real Madrid na Camp Nou prihaja naslednjo nedeljo (7. oktobra), ob pričakovani nedeljski zmagi nad Deportivom pa bo iz Madrida vseeno prinesel zaostanek vsaj osmih točk.

V prvi tekmi šestega kola španske nogometne lige sta se na Mestalli udarili Valencia in Zaragoza. Bolj uspešni so bili domači, ki so slavili z 2:0. Izjemno prepričljiva je bila Málaga, ki je s 4:0 odpravila Real Betis. V zadnji nedeljski tekmi je Atletico Madrid v Barceloni z zadetkom Raúla Garcíe dosegel zmago, ki ga je obdržala na drugem mestu, Espanyol pa se še vedno nahaja v globoki krizi.

Španska liga, 6. kolo:

Valencia : Zaragoza 2:0 (1:0)
Feghouli (12), Viera (59)

Málaga : Real Betis 4:0 (2:0)
Joaquín (13), Saviola (28), Amaya (72/a.g.), Isco (74)

Real Sociedad : Athletic Bilbao 2:0 (0:0)
Griezmann (62), Vela (72/11-m)

Sevilla : Barcelona 2:3 (1:0)
Trochowski (25), Negredo (48); Fàbregas (53, 89), Villa (90)
RK: Medel (72/Sevilla)

Granada : Celta Vigo 2:1 (2:1)
Torje (1), Siqueira (11); Iago Aspas (20)

Valladolid : Rayo Vallecano 6:1 (4:1)
Bueno (10), Manucho (13, 86), Gonzalez (21, 56), Rukavina (37); Dominguez (5)

Osasuna : Levante 4:0 (0:0)
Armenteros (56), Lamah (83/11m), Timor (89), Nino (93)

Real Madrid : Deportivo La Coruna 5:1 (3:1)
Ronaldo (23/11m, 44, 84/11m), Di María (39), Pepe (67); Riki (16)

Espanyol - Atlético Madrid 0:1 (0:1)
Raúl García (30)

Ponedeljek ob 21.30:
Getafe - Mallorca

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.