Šport > Nogomet
15 ogledov

Mou novinarju: "Kur**n sin, jaz sem 'top' trener!"

jose mourinho Reuters
Real Madrid v nedeljo zvečer čaka ligaška tekma proti Espanyolu. Glavna zgodba v nedeljo pa (spet) ni obračun belega baleta z drugim moštvom iz Barcelone, temveč nenadziran izbruh Joséja Mourinha, ki se je po poročanju novinarja Radia MARCA zgodil po sobotni novinarski konferenci.

Pri Radiu MARCA, podružnici najbolj branega športnega časopisa v Španiji, so po porazu Real Madrida na pokalni tekmi v Vigu razpredali o stanju v slačilnici aktualnih državnih prvakov.

Novinar Antón Meana je navajal mnenja neimenovanih igralcev belega baleta, ki naj bi trenerja vratarjev Silvina Loura dojemali kot nekakšnega vohuna glavnega trenerja Joséja Mourinha.

To je nekaj dni kasneje, natančneje po sobotni novinarski konferenci pred Realovo tekmo z Espanyolom, izzvalo hudo in povsem nenadzorovano reakcijo portugalskega stratega. Meano je predstavnik za stike z javnostjo pri madridskem klubu povabil v posebno sobo, kjer ga je poleg Loura in Mourinha čakalo še nekaj zaposlenih v klubu.

"V svetu nogometa smo jaz in moji ljudje 'top', v svetu novinarstva pa si ti d**k," je Mourinho, ki Meani ni želel seči v roko, začel svoj napad na novinarja. Meana je Mourinha med izpadom opisal kot zelo nervoznega, med kričanjem pa ga je ves čas gledal v oči. Nekaterih portugalskih psovk španski novinar ni znal prevesti.

"Ti si antirealist in antimourinhist"

Mourinho mu je od točke do točke predstavil svoj CV, med drugim se je pohvalil tudi, da je bil med prvimi, ki je odkril vratarja Petra Čecha. Meana je branil svoje informacije, a virov kljub vsemu ni želel izdati. Portugalec je namreč na vsak način želel izvedeti, kdo že celo sezono v medije spušča informacije, ki bi morale ostati znotraj slačilnice.

"Meni so rekli, da si ti kur**n sin in slaba oseba, jaz pa sem mislil, da temu ni tako," je nadaljeval Mourinho. "Si antirealist, antimourinhist in tvoja vprašanja imajo vedno negativen prizvok. Dokler bom trener Reala, te bom vedno spoštoval, ko pa ne bom več, boš le oseba na ulici. In potem bomo videli ..."

Mourinho je še naprej bolščal v novinarja, medtem ko je Louro dejal, da se bliža ura treninga. Toda duel se je nadaljeval. "Kaj ti pomaga, če to objaviš? Četudi bi bilo res, čeprav po mojem mnenju ni, res misliš, da je vredno objave? Moraš bolje nadzirati svoje vire, da bi ti povedali resnico. 21 igralcev te slačilnice se izjemno dobro razume s Silvinom, kot vedno pa imamo tri črne ovce, ki škodujejo skupini," je nadaljeval Mourinho.

Konec s stiskom rok

"In to je zate novica. To je tako. Ti imaš en vir, dal ti je neko informacijo in zanjo boš plačal. Ne govorim o denarju, govorim o uslugah, da mu boš pomagal, ko mu ne bo šlo, da mu boš pomagal, ko te bo potreboval, kot otroku, ki mu obljubiš neke reči. Meni se to zgodi - pokliče me novinar, mi pove stvari v svojem časopisu in moram mu plačati z eno postavo ali enim intervjujem."

Mourinho je novinarja podučil, da bi moral bolj preveriti informacijo, tako kot to stori on, ko ga pokliče kdo iz medijev. Portugalec je znova zahteval, da mu Meana izda vir informacij, a novinar tega ni želel storiti. "Vi ste kralj tega, da nekaj date, a v bistvu ne date," je Meana odvrnil Portugalcu, češ da tudi on na novinarskih konferencah vedno kritizira brez navajanja imen.

"Ni važno, kako si ti to razlagaš," je še dodal Mourinho. "Imaš eno prednost - delaš na radiu. Moraš le priti v eter, vanj vreči nekaj mojih besed in potem si ljudje ustvarijo svoje mnenje." Po okrog pol ure se je vroč sestanek končal. Meana se je Louru opravičil, če ga je z besedo "vohun" užalil, a poudaril, da še naprej verjame v kredibilnost svojega vira.

Louro je sprejel ponujeno roko, kot tudi Mourinho. Vroče debate je bilo konec.

Komentarjev 1
  • Veteran 20:15 16.december 2012.

    Pravilno je napadel novinarja, saj znajo biti nesramni in predvsem nadležni.