Šport > Nogomet
24 ogledov

Málaga za petami Real Madridu

malaga la liga Reuters
Četrta najmočnejša ekipa španskega prvenstva Málaga je v gosteh brez težav odpravila Sevillo. Osasuna je na gostovanju pri Getafeju zapravila zmago v zadnjih trenutkih. Aritz Aduriz jo je zagodel svojim bivšim delodajalcem, Granada in Real Sociedad pa sta se v Andaluziji razšla brez zadetkov.

Osasuna je v 78. minuti ostala brez izključenega Daniela Armenterosa, a je kljub temu v 85. minuti prišla do prednosti, ko je zadel Enrique "Kike" Sola. Getafe se ni predal in je do konca vršil pritisk proti golu moštva iz Pamplone, kar se je Madridčanom obrestovalo v sodniškem podaljšku, ko je z enajstih metrov zadel Diego Castro.

Aduriz potrdil zakon bivšega

athletic bilbao aritz aduriz | Avtor: EPA EPA
Mallorca je v črni seriji, sol na rano pa so dodali nogometaši bilbajskega Athletica, ki so na Balearih zmagali z 1:0. Edini gol na tekmi je dosegel Aritz Aduriz, ki je bil tri leta tudi član Mallorce. Gledalci na stadionu Ono so ob koncu tekme mahali z belimi robčki, kar pomeni, da želijo menjavo trenerja Joaquína Caparrósa.

Málaga je z zmago v 16. kolu dodala še tri točke na svoj račun in ima s tekmo več za Real Madridom še štiri točke zaostanka. Real Betis, ki je imel po petnajstih odigranih tekmah na računu enako število točk kot Andaluzijci, igra v ponedeljek.

Španska liga, 16. kolo:

Getafe : Osasuna 1:1 (0:0)
Castro (92/11m); Sola (85)
RK: Armenteros (78/Osasuna)

Mallorca : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Aduriz (11)

Granada : Real Sociedad 0:0

Sevilla : Málaga 0:2 (0:0)
Demichelis (49), Eliseu (70/11-m)

Nedelja:
Real Zaragoza - Levante
Valencia - Rayo Vallecano
Real Madrid - Espanyol
Barcelona - Atletico Madrid

Ponedeljek:
Deportivo La Coruna - Valladolid
Celta Vigo - Betis

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.