Šport > Nogomet
17 ogledov

Cristiano nad legendo, Messi v ekipi za tekmo

Liga prvakov real madrid ajax ronaldo Reuters
Cristiano Ronaldo bi se z golom na sobotni večerni tekmi pri Valladolidu na večni lestvici strelcev Real Madrida izenačil z mitskim krilom belega baleta Franciscom Gentom. Lionel Messi želi kljub poškodbi, ki jo je staknil na zadnji tekmi Lige prvakov proti Betisu, odigrati nedeljsko tekmo proti Betisu. Trener Tito Vilanova ga je uvrstil v ekipo za pot v Sevillo.

Pri Valladolidu, kjer je do sedaj odigral le eno tekmo v karieri (leta 2010 je zabil gol s prostega strela), bi lahko Cristiano Ronaldo zabil že svoj 126. ligaški gol za Real Madrid in se na šestem mestu klubske večne lestvice izenačil s Franciscom Gentom.

Portugalec je do dosedanjih 125 zadetkov prišel na zgolj 116 tekmah v treh sezonah, kar pomeni tudi neverjetno povprečje 1,08 gola na tekmo. Legendarni levičar Gento je za svoj dosežek potreboval 428 tekem ali kar 18 sezon med letoma 1953 in 1971 (0,29 gola na tekmo).

"Lahko te 'ubijejo' na več različnih načinov. Lahko misliš, da igraš tekmo življenja, a premagajo te z 0:2. Za zmago bomo morali biti neverjetni," je tekmo z Madridom napovedal izjemno uspešni domači trener Miroslav Đukić, čigar Valladolid je eno najprijetnejših presenečenj letošnjega leta.

Mourinho: "Težko je zdržati pri enem klubu"

"Vemo, da lahko v soboto veliko dobimo in zelo malo izgubimo. Gledal nas bo cel planet in igralci lahko pokažejo, da so pravi," je v svojem motivacijskem nagovoru pred tekmo na stadionu Nuevo José Zorrilla še dodal nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Valencii.

Na drugi strani je José Mourinho spet izpustil novinarsko konferenco madridskega kluba, kjer je znova govoril njegov prvi pomočnik Aitor Karanka. "Mou" je pred tekmo v Valladolidu sredi hotela vseeno sproščeno delil podpise navijačem, za kapverdsko televizijo RTC pa je povedal nekaj besed o svojem pogledu na nogomet.

"Naučil sem se, da svet nogometa ni enostaven, še posebej za trenerje. Zato je zelo težko v enem klubu ostati veliko let," je dejal Mourinho. "Jaz sem Portugalec in v sebi imam nekaj navigatorja, raziskovalca. Bil sem v različnih državah in različnih ligah. Ne vem. če me v prihodnosti čaka kakšna nova avantura. Da ostanem nekje, moram biti stoodstotno motiviran."

Messi v ekipi za tekmo

Lionel Messi je po manjši poškodbi kolena, ki jo je staknil na zadnji tekmi Lige prvakov proti Benfici, s soigralci opravil tudi sobotni trening pred obračunom z Real Betisom. Trener Tito Vilanova se je kasneje skupaj z zdravniško ekipo in igralcem odločil, da je dovolj pripravljen za pot v Sevillo, kamor se Katalonci podajajo v nedeljo.

"Barçina številka deset je trenirala s soigralci v soboto in Tito Vilanova je odločil, da ga vzame v Sevillo," je v izjavi za javnost zapisal klub na svoji uradni spletni strani (www.fcbarcelona.cat). "Argentinski nogometaš si je opomogel po hematomu na kosti zunanje strani levega kolena, zaradi česar je sredino tekmo zapustil na nosilih."

Argentinec si močno želi povratka na zelenice, od koder so ga proti Benfici odnesli po zgolj nekaj minutah igre, potem ko je neuspešno lovil rekord Gerda Müllerja (85 golov v koledarskem letu). Messi za legendarnim "Der Bomberjem" zaostaja za en zadetek. V ekipo Barcelone se sicer vračajo Marc Bartra, Alexis Sánchez in Daniel Alves.

Španska liga, 15. kolo:

Espanyol : Sevilla 2:2 (1:1)
Verdú (13/11-m), Simão (60); Rakitić (24/11-m), Negredo (90)
RK: Reyes (39/Sevilla)

Ob 16.00:
Real Sociedad - Getafe

Ob 18.00:
Málaga - Granada

Ob 20.00:
Valladolid - Real Madrid

Ob 22.00:
Osasuna - Valencia

Nedelja ob 12.00:
Levante - Mallorca

Ob 17.00:
Athletic Bilbao - Celta de Vigo

Ob 19.00:
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña

Ob 21.00:
Real Betis - Barcelona

Ponedeljek ob 21.00:
Rayo Vallecano - Zaragoza

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.