Šport > Nogomet
10 ogledov

Marca: Realova slačilnica je sod smodnika

Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov trening Benzema Khedira Alonso Özil Faria EPA
Petkova izdaja madridskega športnega dnevnika Marca poroča o vedno večjih težavah, ki jih ima s svojimi varovanci pri Real Madridu trener José Mourinho. Medtem ko Portugalec svoje zvezdnike javno ošteva na novinarskih konferencah, se mu ti za hrbtom posmehujejo. Mourinhov projekt pri Realu je dosegel najnižjo točko, zatrjujejo pri Marci.

Kljub vsem težavam se je predsednik kluba Florentino Pérez po poročanju drugega madridskega športnega dnevnika AS odločil, da bo na sobotni podelitvi častnih naslovov veteranom Reala Madrida javno podprl Joséja Mourinha, ki ga želi v španski prestolnici zadržati do leta 2016.

Problematični odnos med Mourinhom in njegovimi igralci, ki so mu vsa ta leta brezpogojno sledili, je še pokvaril nedavni poraz na pokalni tekmi proti Celti de Vigu (1:2). Portugalec je po tekmi dejal, da nekateri njegovi igralci "niso želeli igrati" in da je poškodovani Raphaël Varane igral bolje od tistih, ki niso bili poškodovani. Torej od praktično vse ekipe.

V medijih že praktično vso sezono poteka izmenjava ostrih in manj ostrih puščic med Mourinhom in nekaterimi igralci, predvsem vodjema španskega tabora Sergiem Ramosom in Ikerjem Casillasom, medtem pa so aktualni prvaki že do decembra izgubili več tekem (6) kot v vsej lanski sezoni (5).

Mou se počuti izdanega

"Mourinhov projekt pri Realu je dosegel najnižjo točko," zatrjujejo pri Marci in dodajajo, da se Portugalec iz dneva v dan oddaljuje od Santiaga Bernabéua. Stanje v klubu so celo označili za sod smodnika.

"Sporočilo trenerja ne pride do igralcev, ki so utrujeni zaradi pretirane prisile. Igralci se čudijo določenim taktičnim potezam. Mou se čuti izdanega zaradi uhajanja zgodb v medije," je le nekaj informacij iz Realovega vsakdanjika.

Svoj davek naj bi zahtevali tudi dve sezoni brez vidnejših okrepitev vse bolj utrujene ekipe. Ker se od igralcev vedno bolj oddaljuje, naj bi Mourinho razmišljal o odhodu iz kraljevega kluba, dodajajo pri Marci.

Igralci so razjarjeni

Šest porazov pred božičem je celo rekord Mourinhove kariere, saj Portugalec tolikokrat v prvih mesecih ni izgubil še nikdar. "Igralci so razjarjeni," pišejo pri dnevniku El País. "Že mesece so jezni, ker jih Mourinho javno prikazuje kot neposlušne egoiste."

Zaključek je jasen – ni več vprašanje, ali bo, temveč kdaj bo Mourinho zapustil Bernabéu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.