Barça po nogometu še v košarki

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Košarkarji Barcelone so novi španski državni prvaki. V finalni seriji so s 3:0 ugnali Bizkaio Bilbao. Baski so v polfinalu izločili kraljevi klub Real.
Oglej si celoten članek

Jaka Lakovič, Erazem Lorbek in preostala druščina so tretjo tekmo v Bilbau dobili s 64:55. Barcelona se tako veseli skupne zmage s 3:0. Kljub nekoliko slabšemu začetku tekme, so Katalonci v Baskiji na koncu zlahka osvojili nov naslov prvaka v ligi ACB. Tega so branili košarkarji Caje Laboral, ki so v lanskem finalu premagali prav Barço. Erazem Lorbek (26 minut igre) je tokrat prispeval sedem točk za zmagovalce, medtem ko je Jaka Lakovič v slabih desetih minutah igre ostal brez točke. Za prvake je največ, 16 točk dosegel tudi tokrat zelo vroči Juan Carlos Navarro.

Za gigantom Barcelono je tako zelo uspešna sezona, saj so tako kot v nogometu, košarki in rokometu osvojili državne naslove, poleg tega pa sta piko na i dodala še nogometno in rokometno moštvo, ki sta osvojila še prestižno Ligo prvakov.

Liga ACB, tretja tekma španskega finala:


Bilbao Basket : Regal FCB Barcelona 55:64
Mumbru 14, Hervelle 8; Navarro 16, Ndong 9, Lorbek 7, Lakovič brez točke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.