Šport > Košarka
14 ogledov

Barça po nogometu še v košarki

lorbek, lakovic Boštjan Tacol
Košarkarji Barcelone so novi španski državni prvaki. V finalni seriji so s 3:0 ugnali Bizkaio Bilbao. Baski so v polfinalu izločili kraljevi klub Real.

Jaka Lakovič, Erazem Lorbek in preostala druščina so tretjo tekmo v Bilbau dobili s 64:55. Barcelona se tako veseli skupne zmage s 3:0. Kljub nekoliko slabšemu začetku tekme, so Katalonci v Baskiji na koncu zlahka osvojili nov naslov prvaka v ligi ACB. Tega so branili košarkarji Caje Laboral, ki so v lanskem finalu premagali prav Barço. Erazem Lorbek (26 minut igre) je tokrat prispeval sedem točk za zmagovalce, medtem ko je Jaka Lakovič v slabih desetih minutah igre ostal brez točke. Za prvake je največ, 16 točk dosegel tudi tokrat zelo vroči Juan Carlos Navarro.

Za gigantom Barcelono je tako zelo uspešna sezona, saj so tako kot v nogometu, košarki in rokometu osvojili državne naslove, poleg tega pa sta piko na i dodala še nogometno in rokometno moštvo, ki sta osvojila še prestižno Ligo prvakov.

Liga ACB, tretja tekma španskega finala:


Bilbao Basket : Regal FCB Barcelona 55:64
Mumbru 14, Hervelle 8; Navarro 16, Ndong 9, Lorbek 7, Lakovič brez točke

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.