Barça (spet) toži Neymarja

Foto: Epa
Foto: Epa
Katalonski nogometni velikan od Brazilca terja deset milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Bracelona je vložila tožbo proti najdražjemu nogometašu vseh časov Neymarju. Brazilski napadalec, ki je za klub igral od leta 2013 do 2017, je pred tremi leti okrepil Paris Saint-Germain za še vedno rekordnih 222 milijonov evrov.

V času razhoda so bili odnosi med nogometašem in klubom precej slabi, nato pa so se stvari zapletle do te mere, da sta se sprti strani soočili na sodišču.

Foto: Epa neymar Barcelona je namreč od Neymarja zahtevala povračilo dela dodatka na zvestobo, zvezdnik pa se je odzval s protitožbo, v kateri je od kluba terjal izplačilo celotnega bonusa v višini več kot 40 milijonov evrov. Na koncu je sodišče odločilo v prid Barcelone, Neymarju pa naložilo plačilo 6,7 milijona evrov.

Nadaljevanje sage

Kot kaže, bo sodna bitka dobila nadaljevanje, saj je Barcelona pri pregledu poslovnih knjig ugotovila, da je Neymarju v času njegovega bivanja na Camp Nouu nakazala deset milijonov preveč. S preplačitvijo so se želeli izogniti davčnim nepravilnostim glede njegovega prestopa iz Santosa. Ker pa je bila Barça po zadnjih izračunih španskih davčnih organov oproščena plačila desetih milijonov evrov, zdaj od Neymarja terja vračilo tega zneska. 

Predstavniki napadalca PSG-ja se na poizvedbe medijev niso odzvali.

Neymar ima sicer še vedno neporavnane račune s špansko davkarijo, ta mu namreč očita kar 35 milijonov evrov neplačanih obveznosti.

Barcelona je trenutno v hudi finančni krizi, h kateri je izdatno pripomogla pandemija koronavirusa. Skupni dolg kluba znaša že več kot 800 milijonov, vsaj polovico bi morali poravnati do avgusta prihodnje leto, kar pa bo glede na razmere težko izvedljivo.

Vodstvo kluba že nekaj časa pritiska na nogometaše z zahtevami po znižanju plač, vendar konsenza za zdaj še ni na vidiku.

Problemi Tako katastrofalno stanje je pri Barceloni
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.