Barça prevladuje, zraven tudi Ronaldo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Iker Casillas zmaga veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Maicon poskodba Foto: Žurnal24 Foto: EPA Carles Puyol Foto: EPA Ashley Cole Chelsea Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: Žurnal24 Xavi Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Andres Iniesta gol zadetek proslavljanje slavje veselje proslava Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 null Foto: Žurnal24
Po mnenju bralcev uradne spletne strani Uefe si mesto v najboljši enajsterici leta 2010 zasluži kar šest igralcev Barcelone. V nasprotju z nekaterimi podobnimi izbori je zraven tudi Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

V anketi uradne spletne strani Evropske nogometne zveze (Uefa) je sodelovalo več kot 400 tisoč bralcev. Ekipni zmagovalci so zagotovo nogometaši Barcelone, saj je v idealni enajsterici leta 2010 kar šesterica, ki nosi dres ponosa Katalonije (Carles Puyol, Gerard Piqué, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Leo Messi, David Villa). Povsem enako je število Špancev, ki so se znašli med najboljšimi. Ob peterici iz Barçe je bil s strani bralcev izbran tudi vratar Real Madrida Iker Casillas. V idealni enajsterici se je znašel tudi njegov soigralec Cristiano Ronaldo, ki v nekaterih drugih podobnih izborih ni našel svojega mesta. Za najboljšega trenerja je bil izbran Ikerjev in Cristianov šef pri Realu Portugalec José Mourinho.

Puyol šestič zapored
Kapetan in praktično že živa legenda Barcelone Carles Puyol je bil v idealno enajsterico s strani bralcev izbran že šesto leto zapored. Zaradi tega mu bo Uefa izročila ček v vrednosti 100 tisoč evrov, ki ga bo Španec podaril eni od številnih dobrodelnih organizacij.

Idealna enajsterica leta 2010 po izboru bralcev na Uuefa.com:

Vratar: Iker Casillas (Real Madrid)

Obramba: Maicon (Inter), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Ashley Cole (Chelsea)

Vezisti: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter) Andres Iniesta (Barcelona)

Napad: Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Barcelona)

Trener: Jose Mourinho (Real Madrid)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.