Šport > Nogomet
20 ogledov

Barça prevladuje, zraven tudi Ronaldo

1/12
Žurnal24 main
Po mnenju bralcev uradne spletne strani Uefe si mesto v najboljši enajsterici leta 2010 zasluži kar šest igralcev Barcelone. V nasprotju z nekaterimi podobnimi izbori je zraven tudi Cristiano Ronaldo.

V anketi uradne spletne strani Evropske nogometne zveze (Uefa) je sodelovalo več kot 400 tisoč bralcev. Ekipni zmagovalci so zagotovo nogometaši Barcelone, saj je v idealni enajsterici leta 2010 kar šesterica, ki nosi dres ponosa Katalonije (Carles Puyol, Gerard Piqué, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Leo Messi, David Villa). Povsem enako je število Špancev, ki so se znašli med najboljšimi. Ob peterici iz Barçe je bil s strani bralcev izbran tudi vratar Real Madrida Iker Casillas. V idealni enajsterici se je znašel tudi njegov soigralec Cristiano Ronaldo, ki v nekaterih drugih podobnih izborih ni našel svojega mesta. Za najboljšega trenerja je bil izbran Ikerjev in Cristianov šef pri Realu Portugalec José Mourinho.

Puyol šestič zapored
Kapetan in praktično že živa legenda Barcelone Carles Puyol je bil v idealno enajsterico s strani bralcev izbran že šesto leto zapored. Zaradi tega mu bo Uefa izročila ček v vrednosti 100 tisoč evrov, ki ga bo Španec podaril eni od številnih dobrodelnih organizacij.

Idealna enajsterica leta 2010 po izboru bralcev na Uuefa.com:

Vratar: Iker Casillas (Real Madrid)

Obramba: Maicon (Inter), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Ashley Cole (Chelsea)

Vezisti: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter) Andres Iniesta (Barcelona)

Napad: Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Barcelona)

Trener: Jose Mourinho (Real Madrid)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.