Barça se bo pridružila splošni stavki

Foto: Epa barcelona
Katalonci bodo prekinili vse aktivnosti.
Oglej si celoten članek

Torkovi splošni stavki, ki so jo v Kataloniji napovedale številne organizacije in tamkajšnji politiki, se bo pridružil tudi nogometni velikan Barcelona. Iz kluba, ki je ostro obsodil nedeljsko nasilje policije nad volivci v katalonskem referendumu, so sporočili, da v torek ne bodo delali.

"FC Barcelona se bo pridružila stavki za demokracijo. Klub v torek ne bo deloval, nobena od selekcij ne bo trenirala," so sporočili iz Barce. V sporočilu za javnosti so v klubu še dodali, da ostro obsojajo nasilje španskih oblasti in policije nad Katalonci, ki so želeli svobodno izrazili svojo demokratično voljo.

Pretresljivo Zvezdnik Barçe v solzah o najhujši izkušnji življenja

Še enkrat so pojasnili, zakaj so se določili, da bodo nedeljsko tekmo z Las Palmasom odigrali: ker vodstvo španske lige ni dovolilo preložitve tekme na drug termin. Tako je Barca dvoboj odigrala za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev na tribunah in zmagala s 3:0. Kot je dejal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu, odločitev o tem, da tekmo vendarle odigrajo, ni bila povezana z varnostnim vprašanjem, šlo je bolj za način izražanja protesta proti policijskemu nasilju v mestu.

Guardiola "Španija bo želela prikriti, a svet bo pokazal resnico"

La Liga V Madridu španske zastave, Barça slavila brez navijačev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.