Šport > Nogomet
5009 ogledov

Zvezdnik Barçe v solzah o najhujši izkušnji življenja

gerard pique YouTube
Premagala so ga čustva.

Incidenti, ki so zaznamovali dogajanje okoli referenduma za neodvisnost Katalonije, so pustili svoj pečat v nogometnem svetu.

Barcelona je ligaško tekmo z Las Palmasom, ki je bila zaradi zaostrenih varnostnih razmer v mestu nekaj časa celo vprašljiva, odigrala pred praznimi tribunami. Blaugrana je zmagala s 3:0, a zmaga tokrat ni bila v ospredju.

gerard pique | Avtor: YouTube YouTube

Gerard Piqué, znan po privrženosti Kataloniji, je po tekmi v solzah dejal, da je bil ta dvoboj "najhujša izkušnja v življenju." "Težko je bilo igrati tekmo v takšnih razmerah. Pred tekmo je naše klubsko vodstvo skušalo doseči preložitev, a ni bilo mogoče. Prišli so do nas in odločili smo se, da bomo igrali," je dejal Piqué. Katalonski klub je skušal doseči preložitev tekme, česar pa španska nogometna zveza ni dovolila.

Branilec katalonskega ponosa je prepričan, da po nedeljskem referendumu nič več ne bo tako, kot je bilo. "Nisem mogel verjeti. Domneval sem, da bodo skušali referendum preprečiti, a da bo to narejeno na miren način. Ni bilo tako, so pa vsaj po celem svetu videli, kaj se je dogajalo. Ta odločitev je bila najslabša v zadnjih 40 ali 50 letih in vse skupaj se bo še poslabšalo," je o odzivih španskih oblasti in policije dejal Piqué.

Referendumski dan v Kataloniji Video Svet Ljudje s svojimi telesi varovali transport volilnih skrinjic z glasovnicami Referendumski dan v Kataloniji Odločili so se Svet Znani rezultati referenduma v Kataloniji

Katalonec si je zaradi svojih političnih nazorov pridobil nasprotnike med španskimi navijači, kar bi lahko botrovalo predčasnemu koncu njegove reprezentančne kariere. Španske barve naj bi zadnjič branil na SP 2018, vendar se zna zgoditi, da bo odločitev spremenil.

"Mislim, da bi še lahko igral, ker se tudi mnogi v Španiji zavedajo, da to, kar se je danes dogajalo pri nas, ni v redu, in verjamejo v demokracijo. Če pa ne bo tako, ne bom več igral. Če v zvezi menijo, da sem jaz težava, se lahko takoj poslovim," je sklenil Piqué.

Real Madrid Espanyol La Liga Šport V Madridu španske zastave, Barça slavila brez navijačev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice