Šport > Nogomet
852 ogledov

Rakitić: Hvala bogu, da sem poslušal ženo

Ivan Rakitić Hrvaška Turčija Euro 2016 EPA
Hrvaški reprezentant je rojen pod srečno zvezdo.

Hrvaški nogoemtni zvezdnik Ivan Rakitić, ki od leta 2014 igra za Barcelono, je v ekskluzivnem intervjuju za 24sata razkril, kako dr je njegova družina po zaslugi žene Racquel izognila tragični usodi.

Prejšnji mesec je v Kataloniji prišlo do dveh terorističnih napadov, v katerih je življenje izgubilo 16 ljudi, več kot 150 jih je bilo ranjenih. V neposredni bližini napadov se je takrat mudila tudi družina Rakitić.

"Z družino sem bil tik pred tem v središču mesta in nameravali smo oditi prav tja, kjer se je zgodil teroristični napad. To je bila moja želja, vendar se žena ni strinjala."

Ivan Rakitić

"Bili smo zelo blizu kraja dogodka. Z družino sem bil tik pred tem v središču mesta in nameravali smo oditi prav tja, kjer se je zgodil teroristični napad. To je bila moja želja, vendar se žena ni strinjala. Ker je bil dan zelo lep, je predlagala, naj se otroci raje igrajo v parku, ki smo ga zgradili pred našo hišo. Hvala bogu, da sem jo poslušal. Bili smo tri, štiri minute vožnje oddaljeni od mesta, kjer se je zgodilo. Sedli smo v avto in se odpeljali proti domu, takrat pa je začel zvoniti telefon. Vsi so me spraševali, kje smo. Napad se je zgodil prav v tistem času," je povedal 29-letni vezist.

Rakitić je spregovoril tudi o slovesu dobrega prijatelja Neymarja, ki se je po sporu z vodstvom katalonskega kluba za 222 milijonov evrov preselil k Paris Saint-Germainu. "Z Neymarjem je odšel tudi del mene. On je bil eden tistih igralcev, s katerimi sem se v slačilnici najbolje razumel. Pogosto se slišiva, uživa v Parizu. Kupil si je hišo in zelo je srečen. Vesel je, da je v klubu, kjer igra polovica njegove reprezentance. Razumem ga. On je moj dober prijatelj in želim mu vso srečo," je povedal nogometaš Barcelone in se dotaknil še odnosa z novim trenerjem Ernestom Valverdejem.

"Zelo dobro se razumemo. Trener je pripeljal nekaj novih fantov. Morda ste opazili, da Lionel Messi ne igra več toliko na krilu. Novi trener od njega zahteva, da igra v sredini. Seveda ima Leo toliko svobode, da lahko pobegne na krilo, a trener ga ima raje v sredini. Mene je pomaknil nazaj, v vlogo zadnjega veznega," je pojasnil Rakitić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice