Barça v šoku zaradi Messija

Foto: Barcelona.com lionel messi
Španski prvak je ostal brez prvega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi se je v ponedeljek vrnil z dopusta in že na prvem treningu z nogometaši Barcelone utrpel poškodbo desne mečne mišice. 32-letnik je s soigralci igral prvič po nekatedenskem oddihu ki ga je preživel v družbi družine in prijateljev.

Poškodba očitno ni povsem nedolžna, saj z ekipo ne bo odpotoval na priprave v ZDA, kjer bodo varovanci Ernesta Valverdeja odigrali dve prijateljski tekmi z Napolijem.

Argentinec v nedeljo na zaigral na obračunu za pokal Joan Gamper na Camp Nouu, kjer je španski prvak z 2:1 premagal Arsenal.

Iz Barcelone so potrdili, da gre za poškodbo desne mečne mišice, vendar niso razkrili, za kako hudo poškodbo gre in koliko časa bo kapetan blaugrane odsoten z igrišč. Običajno je treba pri tovrstnih poškodbah počivati vsaj dva tedna.

Nogometaši Barcelone so sicer sinoči osvojili pokal Gamper, potem ko so pred skoraj 99.000 navijači na stadionu Camp Nou premagali Londonače (2:1). Pred tekmo, v kateri so blesteli mladi Frenkie De Jong, Antoine Griezmann in Riqui Puig, je nekaj besed razprodanemu stadionu namenil tudi kapetan Messi, ki je nato srečannje presedel na klopi.

Foto: Epa

Nova sezona španske La Lige, v kateri se bo Barcelone potegovala za tretji zaporedni naslov oziroma petega v zadnjih šestih letih, se bo začela 16. avgusta z gostovanjem Kataloncev pri Athletic Clubu. Messijev nastop v Bilbau je za zdaj pod velikim vprašanjem.

Iz Barcelone so še sporočili, da je njegova vrnitev odvisna od poteka rehabilitacije.

Argentinec ima za seboj precej slab teden. Pred poškodbo je namreč izvedel, da ga je Conmebol kaznoval s trimesečno prepovedjo nastopanja oziroma 45.000 evri kazni.

Suspenz Conmebol si je premislil, Messi bo plačal precej več

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.