Šport > Nogomet
525 ogledov

Conmebol si je premislil, Messi bo plačal precej več

lionel messi Epa
Južnoameriška zveza je naknadno izrekla novo kazen Argentincu zaradi njegovih izjav na letošnji Copi Americi.

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi si je prislužil tri mesece suspenza južnoameriške zveze Conmebol. Razlog za tako visoko kazen so bržčas komentarji, ki jih je Messi izrekel na račun Conmebola po tekmi za tretje mesto na južnoameriškem prvenstvu, ko je zvezo obtožil korupcije. Ob tem bo moral plačati še 45.000 evrov denarne kazni.

Messi v tem času ne bo smel odigrati nobene tekme za argentinsko reprezentanco, so danes še sporočili iz Conmebola, kjer niso specificirali, zakaj je Messi sploh prejel kazen, poroča francoska agencija AFP.

lionel messi Drobiž Šport Messijev prvi odziv na smešno nizko kazen

Po malem finalu 6. julija na Copi Americi, Argentinci so premagali Čile z 2:1, je argentinski virtuoz dejal: "Bilo je premalo spoštovanja do naše ekipe. Lahko bi naredili tudi mi kaj bolje, toda obenem nam niso pustili do finala. Korupcija in sodniki niso dovolili, da bi navijači uživali v finalu. To uničuje nogomet." Nato ni prišel niti na podelitev kolajn, ker "res ne bi smeli sodelovati pri tej korupciji".

lionel messi Na zabavi Šport Messija napadli na Ibizi, posredovali so varnostniki

Že pred tem pa si je skupaj s čilskim nogometašem Garyjem Medelom prislužil rdeč karton, zanj šele drugi v celotni nogometni karieri, čeprav so videoposnetki pokazali, da sam ni storil ničesar narobe, še poroča AFP. Zaradi kartona je bil tako in tako že suspendiran za eno tekmo kvalifikacij za mundial 2022.

Ob novi kazni bo tako Messi izpustil štiri prijateljske tekme gavčev, novembra pa bo spet lahko zaigral v dresu z državnim grbom.

bombna grožnja Med dopustom Šport Messijevo vozilo pregledali zaradi bombe

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • peter29 13:56 03.avgust 2019.

    Ja itak, ker si je drznil kritizirat sojenje bo kaznovan