Barcelona brez Messija v Málagi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Danes bo na Pirenejskem polotoku najbolj zanimivo v Málagi, kjer gostuje Barcelona. Jutri bo Real Madrid iskal svojo drugo zmago pri Granadi.
Oglej si celoten članek

Španski prvak Barcelona se bo na današnjem gostovanju v Málagi predstavila brez prvega zvezdnika Lionela Messija. Argentinec je ostal v katalonski prestolnici, saj Blaugrana ne želi tvegati in poslabšati njegovega stanja.

Messi se je že ob koncu lanske sezone ubadal s poškodbo, tokrat pa so bolečine postale moteče na prvi tekmi španskega superpokala proti madridskemu Atléticu na stadionu Vicente Calderón preteklo sredo (1:1). Leo je bil ob polčasu zamenjan, težave mu povzroča hematom v mišici levega stegna.

Schuster ima recept

Sicer pa to ni edina težava Barcelone pred gostovanjem v Andaluziji. Trener Málage je namreč Bernd Schuster, bivši nogometaš tako Blaugrane kot madridskega Reala, ki je v preteklosti kot strateg že znal zagreniti življenje zvezdnikom iz Katalonije. Tako je kot trener Los Blancos leta 2008 osvojil državni naslov, pri tem je Real dvakrat premagal Barcelono (0:1 na Camp Nouu in 4:1 doma).

Toda na Schusterja Blaugrano veže še en slab spomin. V sezoni 2006/07 je bil Nemec trener Getafeja in takrat so se njegovi varovanci v polfinalu pokala merili prav z aktualnimi španskimi prvaki. Na prvi tekmi na Camp Nouu so domači slavili s 5:2 in vsi so jih že videli v finalu, toda na povratni tekmi je Getafe zmagal kar s 4:0 in gostom prizadejal enega najbolj bolečih porazov v novejši zgodovini.

Real v zanj "prekleti" pokrajini

"Težak razpored na začetku sezone me ne skrbi. Pravzaprav smo računali, da bomo na prvih treh tekmah z Valencio, Barcelono in Sevillo ostali brez točk. Toda zadnje tekme so bile obetavne. Sam sem zelo samozavesten, ostati moramo pozitivni. Rad bi videl Messija na našem stadionu," je pred tekmo s Katalonci, ki se začne v nedeljo ob 21. uri, povedal Schuster.

Edini pravi konkurent Barcelone za naslov prvaka, Real Madrid, bo v tem kolu prav tako gostoval v Andaluziji, v ponedeljek ob 21. uri se bo pomeril z Granado. Lani je Real v Andaluziji izgubil vsa štiri gostovanja (Sevilla, Betis, Granada, Málaga).

Špansko prvenstvo, 2. kolo:

Getafe : Almeria 2:2 (1:2)
Lafita (32), Castro (85/11m); Rodri (30), Soriano (37)

Athletic Bilbao : Osasuna 2:0 (1:0)
Arribas (31/ag), De Marcos (82)

Elche : Real Sociedad 1:1 (1:0)
Corominas (2); Vela (75)

Espanyol : Valencia 3:1 (1:1)
Lopez (32), Stuani (49), Bifouma (89); Postiga (10)

Villarreal : Valladolid 2:1 (1:1)
Dos Santos (38/11m), Cani (84); Guerra (4)
Bojan Jokić (Villarreal) zaradi poškodbe ni igral.

Nedelja ob 19.00:
Atlético Madrid - Rayo Vallecano

ob 21.00:
Levante - Sevilla
Málaga - Barcelona

ob 23.00:
Betis - Celta Vigo

Ponedeljek ob 21.00:
Granada - Real Madrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.