Barcelona do prestižne lovorike!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Barcelone so enaintridesetič postali zmagovalci španskega pokala. V finalu v Sevilli so premagali Athletic Bilbao s 4:0 (0:0).
Oglej si celoten članek

Barcelona je vprašanja zmagovalca rešila v zadnji tretjini tekme. Mrežo Baskov je načel Antoine Griezmann v 60. minuti, na 2:0 je povišal Frenkie de Jong tri minute kasneje, dva zadetka pa je nato dodal Lionel Messi (68., 72.).

Za Argentinskega zvezdnika je to 35. lovorika v dresu Barcelone. Štirikrat je bil evropski klubski prvak, desetkrat španski državni prvak, po trikrat svetovni klubski prvak in zmagovalec evropskega superpokala, v vitrinah pa ima še osem naslovov španskega superpokala ter sedem kraljevega pokala.

Foto: Profimedia Barcelona

To je hkrati prva lovorika za novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana v dveh finalih. Januarja je izgubil španski superpokal prav proti Atletic Bilbau.

Katalonci so rekorderji po številu naslovov v Copi del Rey; v zadnjih desetih letih so slavili šestkrat, nazadnje 2018.

Na drugi strani je Athletic Bilbao velik osmoljenec. V štirinajstih dneh je izgubil dva finala španskega kraljevega pokala. Najprej prestavljenega iz sezone 2019/20 proti Real Sociedadu, zdaj pa še 21. v zgodovini kluba. V klubskih prostorih ima sicer triindvajset kraljevih pokalov, a zadnji ima letnico 1984.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.