Šport > Nogomet
274 ogledov

Barcelona do prestižne lovorike!

Barcelona Profimedia
Nogometaši Barcelone so enaintridesetič postali zmagovalci španskega pokala. V finalu v Sevilli so premagali Athletic Bilbao s 4:0 (0:0).

Barcelona je vprašanja zmagovalca rešila v zadnji tretjini tekme. Mrežo Baskov je načel Antoine Griezmann v 60. minuti, na 2:0 je povišal Frenkie de Jong tri minute kasneje, dva zadetka pa je nato dodal Lionel Messi (68., 72.).

Za Argentinskega zvezdnika je to 35. lovorika v dresu Barcelone. Štirikrat je bil evropski klubski prvak, desetkrat španski državni prvak, po trikrat svetovni klubski prvak in zmagovalec evropskega superpokala, v vitrinah pa ima še osem naslovov španskega superpokala ter sedem kraljevega pokala.

Barcelona | Avtor: Profimedia Profimedia

To je hkrati prva lovorika za novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana v dveh finalih. Januarja je izgubil španski superpokal prav proti Atletic Bilbau.

Katalonci so rekorderji po številu naslovov v Copi del Rey; v zadnjih desetih letih so slavili šestkrat, nazadnje 2018.

Na drugi strani je Athletic Bilbao velik osmoljenec. V štirinajstih dneh je izgubil dva finala španskega kraljevega pokala. Najprej prestavljenega iz sezone 2019/20 proti Real Sociedadu, zdaj pa še 21. v zgodovini kluba. V klubskih prostorih ima sicer triindvajset kraljevih pokalov, a zadnji ima letnico 1984.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.