Barcelona drugi finalist klubskega SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Barcelone so drugi finalisti klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem. Evropski prvaki so v polfinalu v Yokohami premagali azijske prvake, igralce kitajskega Guagzhouja Evergranda, s 3:0 (1:0).
Oglej si celoten članek

Barcelona se bo v nedeljskem finalu pomerila z južnoameriškim prvakom, River Platom iz Buenos Airesa.

Katalonci, ki so igrali brez Lionela Messija in Neymarja, so v prvem polčasu pričakovano dominirali pri posesti žoge, pobudo pa so kronali v 39. minuti, ko je Luis Suárez v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Ivana Rakitića. Urugvajec je vodstvo Barcelone podvojil v 50. minuti, ko je z volejem iz bližine zadel po podaji Andresa Inieste.

V 67. minuti je Barcelona vodila že s 3:0, potem ko je Suárez "hat-trick" dopolnil s strelom z bele točke. Najstrožjo kazen je zakrivil Huang Bowen s prekrškom nad Munirjem El Haddadijem.

Suárez je tako postal drugi igralec v zgodovini medcelinskega pokala oziroma klubskega SP po Peleju, ki je leta 1962 tri zadetke zabil Benfici, in sicer na povratni tekmi, ki so jo Brazilci dobili s 5:2. Na prvem obračunu je bilo 3:2 v korist Santosa, Pele pa je dosegel dva zadetka.

V prvem letošnjem polfinalu je River premagal japonski Sancfrecce Hiroshimo z 1:0 (0:0). Japonci se bodo v nedeljo s Kitajci merili za končno tretje mesto. Končno peto mesto pa je osvojila mehiška America, ki je v sredo z 2:1 (2:1) ugnala Mazembe iz DR Kongo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.