Šport > Nogomet
64 ogledov

Barcelona drugi finalist klubskega SP

lionel messi EPA
Nogometaši Barcelone so drugi finalisti klubskega svetovnega prvenstva na Japonskem. Evropski prvaki so v polfinalu v Yokohami premagali azijske prvake, igralce kitajskega Guagzhouja Evergranda, s 3:0 (1:0).

Barcelona se bo v nedeljskem finalu pomerila z južnoameriškim prvakom, River Platom iz Buenos Airesa.

Katalonci, ki so igrali brez Lionela Messija in Neymarja, so v prvem polčasu pričakovano dominirali pri posesti žoge, pobudo pa so kronali v 39. minuti, ko je Luis Suárez v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Ivana Rakitića. Urugvajec je vodstvo Barcelone podvojil v 50. minuti, ko je z volejem iz bližine zadel po podaji Andresa Inieste.

V 67. minuti je Barcelona vodila že s 3:0, potem ko je Suárez "hat-trick" dopolnil s strelom z bele točke. Najstrožjo kazen je zakrivil Huang Bowen s prekrškom nad Munirjem El Haddadijem.

Suárez je tako postal drugi igralec v zgodovini medcelinskega pokala oziroma klubskega SP po Peleju, ki je leta 1962 tri zadetke zabil Benfici, in sicer na povratni tekmi, ki so jo Brazilci dobili s 5:2. Na prvem obračunu je bilo 3:2 v korist Santosa, Pele pa je dosegel dva zadetka.

V prvem letošnjem polfinalu je River premagal japonski Sancfrecce Hiroshimo z 1:0 (0:0). Japonci se bodo v nedeljo s Kitajci merili za končno tretje mesto. Končno peto mesto pa je osvojila mehiška America, ki je v sredo z 2:1 (2:1) ugnala Mazembe iz DR Kongo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.