Barcelona pred bankrotom, na udaru predvsem Messi

Foto: Epa Dolgoletni predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je pred dnevi odstopil s položaja.
Foto: Epa Dolgoletni predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je pred dnevi odstopil s položaja.
Enemu največjih nogometnih klubov na svetu grozi finančni zlom.
Oglej si celoten članek

Španski nogometni velikan Barcelona je zašel v velike finančne težave. Kot poročajo nekateri tamkajšnji mediji, klubu že v januarja grozi plačilna nesposobnost, če se Lionel Messi in drugi zvezdniki v ekipi ne bodo odpovedali delu svojih dohodkov. O tem sta danes poročala tudi Marca in As, ki sta se sklicevala na poročilo radijske postaje RAC1.

Kot prenaša nemška tiskovna agencija dpa, so se v petek začela pogajanja med klubskimi odvetniki in nogometaši o znižanju prejemkov, sicer klubu grozi tudi stečaj.

V klubu si želijo dogovor vsaj do 5. novembra, pričakujejo pa, da se bodo nogometaši odpovedali 30 odstotkom svojih plač, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov. V zadnjih pogovorih so igralci znižanje plač zavrnili. A v klubu poudarjajo, da so se stvari s koronsko krizo bistveno spremenile in da v blagajni še kako manjkajo prilivi z naslova prodaje vstopnic.

Po poročanju medijev je najbolj izpostavljen prav Messi, ki je pred časom razburil javnost z odhodom iz Katalonije.

Po odstopu predsednika Josepa Bartomeuja je vodstvo kluba prevzel Carles Tusquets, ki ne skriva, da je v tem trenutku najbolj pomembno urediti finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:16 2. November 2020.

    Bo pa se barcelona mela na hrbtu "fly emirates" tak da ni skrbi. Messi bi bil nor sedaj da bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.