Barcelona še osmič v zadnjih enajstih letih

Foto: Profimedia
Barcelona je potrdila državni naslov v sezoni 2018/19.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Barcelone so v nedeljo potrdili naslov prvaka Španije za sezono 2018/19. Tri kroge pred koncem primere division so z zmago proti Levanteju z 1:0 (0:0) Katalonci tekmecem ušli na neulovljivo razliko in potrdili 26. naslov državnega prvaka, osmega v zadnjih 11 sezonah.

Proti Levanteju, ki se je na Camp Nouu predvsem branil, a v zadnji minuti tudi zapretil z vratnico, je edini gol dosegel zvezdnik Lionel Messi. V igro je vstopil šele v drugem polčasu, zadetek, s katerim je Barca potrdila zmago v sezoni, pa dosegel v 62. minuti. Prvi strelec lige je danes tako dosegel že 34. zadetek.

Barcelonin najbližji zasledovalec Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka zdaj zaostaja devet točk, a zaostanka v zadnjih treh krogih ne more več nadoknaditi, saj je katalonski velikan boljši tudi v medsebojnih dvobojih. Nogometaši Barce so tokrat prvič pokal za najboljšega v Španiji dobili že takoj po koncu odločilne tekme.

Barcelona lahko v tej sezoni v zbirko doda še dve lovoriki, saj se je uvrstila v polfinale lige prvakov, kjer bo njen tekmec Liverpool, v domačem pokalu pa bo v finalu proti Valencii 25. maja lovila 31. lovoriko.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.