Šport > Nogomet
189 ogledov

Barcelona še osmič v zadnjih enajstih letih

Barcelona
Barcelona je potrdila državni naslov v sezoni 2018/19.

Nogometaši Barcelone so v nedeljo potrdili naslov prvaka Španije za sezono 2018/19. Tri kroge pred koncem primere division so z zmago proti Levanteju z 1:0 (0:0) Katalonci tekmecem ušli na neulovljivo razliko in potrdili 26. naslov državnega prvaka, osmega v zadnjih 11 sezonah.

Proti Levanteju, ki se je na Camp Nouu predvsem branil, a v zadnji minuti tudi zapretil z vratnico, je edini gol dosegel zvezdnik Lionel Messi. V igro je vstopil šele v drugem polčasu, zadetek, s katerim je Barca potrdila zmago v sezoni, pa dosegel v 62. minuti. Prvi strelec lige je danes tako dosegel že 34. zadetek.

Barcelonin najbližji zasledovalec Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka zdaj zaostaja devet točk, a zaostanka v zadnjih treh krogih ne more več nadoknaditi, saj je katalonski velikan boljši tudi v medsebojnih dvobojih. Nogometaši Barce so tokrat prvič pokal za najboljšega v Španiji dobili že takoj po koncu odločilne tekme.

Barcelona lahko v tej sezoni v zbirko doda še dve lovoriki, saj se je uvrstila v polfinale lige prvakov, kjer bo njen tekmec Liverpool, v domačem pokalu pa bo v finalu proti Valencii 25. maja lovila 31. lovoriko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice