Šport > Nogomet
657 ogledov

Stavnice so spregovorile: Čaka nas presenetljivi finalist

Liga prvakov
Po mnenju stavničarjev naj bi bila prvi favorit za osvojitev Lige prvakov Barcelona, medtem ko naj bi se pravljica Ajaxa nadaljevala s prebojem v veliko finale.

Barcelona naj bi po mnenju stavnic letos še šestič v svoji zgodovini slavila v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju, Ligi prvakov. Koeficient na Barcelono namreč znaša zgolj 2,5, medtem ko je drugi favorit za naslov Liverpool s 3,5. Tottenham in Ajax veljata za precejšnja outsiderja, saj njun koeficient znaša kar 5,5.

cristiano ronaldo Prva reakcija Šport To je Ronaldo po bolečem porazu povedal mami

Zanimivo je, da prvi polfinalni par tvorita Tottenham in Ajax, ki sta oba v četrfinalu že prelisičila stavnice ter napredovala kljub favoriziranemu nasprotniku. Na prvem polfinalnem srečanju v Londonu velja za favorita Tottenham, ki ima koeficient 2,15, medtem ko koeficient na zmago Ajaxa znaša kar 3,20.

Ajax | Avtor: Profimedia Profimedia

Je pa zato klub iz Amsterdama vendarle kar nekoliko presenetljivo favorit za napredovanje, saj je njegova uvrstitev v finale ocenjena na 1,75, medtem ko je koeficient londonske ekipe 2.

V drugem polfinalnem srečanju pa se bosta med seboj pomerili ekipi, ki sta v četrtfinalu opravičili vlogo favorita. Tokrat pa bo ta vloga pripadla varovancem Ernesta Valverdeja, ki veljajo tudi za prvega favorita celotnega tekmovanja. Na prvi tekmi na Camp Nouu je koeficient na Blaugrano 1,7, medtem ko je zmaga Liverpoola ocenjena kar z 4,5. Nekoliko manjša pa je razlika, kar se tiče napredovanja, kjer Barcelonin koeficient znaša 1,6, Liverpoolov pa 2,2.

liverpool | Avtor: Epa Epa

Prvi polfinalni tekmi bosta na sporedu 30. aprila in 1. maja, medtem ko bosta povratni tekmi na sporedu en teden kasneje.

Liga prvakov žoga Pot v Madrid Šport Znani termini končnice Lige prvakov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice