Šport > Nogomet
1447 ogledov

To je Ajaxov čudežni deček

Matthijs de Ligt Matthijs de Ligt.
Še ena fenomenalna predstava mladega Ajaxovega kapetana.

Nogometaši Ajaxa so po madridskem Realu izločili še Juventus in tako pripravili še eno presenečenje. Izjemno generacijo, ki po koncu sezone ne bo obstala skupaj, saj so vsi največji evropski klubi že stegnili lovke po mladeničih, vodi branilec Matthijs de Ligt, ki je tudi odločil dvoboj proti stari dami z zadetkom v 67. minuti.

Devetnajstletnik je znova odlično poveljeval obrambi Amsterdamčanov, s pomočjo soigralcev pa večji del tekme odlično zaustavljal Cristiana Ronalda in ostale napadalno usmerjene igralce Juventusa. Pred svojim golom je med drugim de Ligt 'počistil' deset žog in dobil vseh osem dvobojev ena na ena. Zanj naj bi bili vsaj pri Barceloni že pripravljeni odšteti 70 milijonov evrov, kar je ena najvišjih vsot pri prestopih branilcev. Ni slabo za najstnika, ki bo avgusta dopolnil 20 let.

Matthijs je že zdaj standardni član nizozemske reprezentance, postal je tudi prvi branilec z nagrado Golden Boy, ki jo prejme najboljši mladi nogometaš na svetu. Je tudi najmlajši igralec, ki je zbral 100 nastopov za Ajax, ob tem je tudi najmlajši kapetan kateregakoli kluba, ki je zaigral v izločilnih bojih lige prvakov.

Po dvoboju z Juventusom, ki si ga prav tako želi pripeljati v svoje vrste, je deloval zelo umirjeno. "Bilo je neverjetno. Veseli smo, da nam je uspelo. Zelo sem ponosen na ekipo," je po velikem uspehu najprej dejal de Ligt, nato pa o receptu za zmago dodal: "Vemo, da smo tehnično zelo podkovani, ne bojimo se nobenega tekmeca. Zavedamo se, da znamo igrati, kot vidite, pa smo v tem trenutku zelo dobri."

Matthijs de Ligt | Avtor: Epa Epa

O naslednjem tekmecu v polfinalu, o Tottenhamu ali Manchester Cityju, še ni razmišljal: "Trenutno uživam v tem trenutku. Ne veš, kako dolgo bo trajal. Tokrat je bil neverjeten večer, potrebno je uživati v njem. Ni besed s katerimi bi opisal, kako sem ponosen na soigralce."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.