Šport > Nogomet
3226 ogledov

Trener le šest dni pred smrtjo pregovoril Messija

lionel messi Epa
Pokojni trener Blaugrane je Lionela Messija prepričal, naj ostane v Barceloni.

Argentinski napadalec Lionel Messi naj bi pred petimi leti resno razmišljal o slovesu od katalonskega velikana, a ga je od tega odvrnil danes pokojni trener Tito Vilanova.

Vilanova in Messi naj bi se sestala le šest dni pred trenerjevo smrtjo, pogovor pa je trajal več ur. Tako trdi nekdanji pomočnik španskega stratega Jordi Roura, ki je Barço vodil v drugem delu sezone 2012/2013, potem ko Vilanova zaradi bolezni ni mogel več opravljati svoje funkcije. 

roura vilanova bayern barcelona | Avtor: EPA EPA

"Tito je bil v zelo občutljivem stanju, Messi pa ni bil prepričan, ali bi ostal v Barceloni. Dobila sta se pri Titu doma. Čeprav me ni bilo zraven, vem, da sta se pogovarjala več ur. Ne vem, o čem točno je tekla beseda. Na koncu se je Messi odločil, da ostane in upam, da bo tako še mnogo let," je povedal Roura.

"Tito je bilo zelo preprost in direkten človek. Imel je veliko osebnost in veliko je znal pokazati s svojim izrazom. To ga je delalo zelo posebnega," je dodal.

Messi je v sezoni 2013/2014 dosegel 28 ligaških zadetkov in se prvič po letu 2009 spustil pod številko 30. Že v naslednji sezoni jih je zabil kar 45 (58 v vseh tekmovanjih) in Barço takrat vodil do drugega trojčka (La Liga, Copa del Rey, Liga prvako) v zgodovini kluba.

Tito Vilanova je umrl leta 2014 zaradi posledic raka obušesne slinavke. Star je bil 45 let.

Barcelona - Getafe Vilanova  osmrtnica smrt transparent tribuna napis | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice