Barçi spodrsnilo: Real ostaja rekorder

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je po osmih zaporednih zmagah v Primeri División vknjižila prvi remi in ostala brez rekorda, ki tako ostaja v lasti Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Barcelona je v devetem kolu španske nogometne lige remizirala z Osasuno (0:0) in zapravila priložnost, da bi izenačila rekord Real Madrida, ki je na začetku sezone 1968/1969 dobil devet zaporednih tekem.

Trener Barcelone Gerardo Martino je bil na dobri poti, da s svojimi varovanci zabeleži najboljši uvod v zgodovini španske nogometne lige, vendar se je Kataloncem zataknilo na zadnji stopnici pred izenačitvijo rekorda kraljevega kluba.

Barça je na tekmi z Osasuno, kjer sta ponovno zaigrala Carles Puyol in Lionel Messi, napadala deveto zaporedno zmago v Primeri División, načrte pa jim je prekrižala ekipa iz Pamplone.

Martino se bo lahko potolažil s podatkom, da je izboljšal rekord katalonskega kluba, ki še nikoli ni zmagal na prvih osmih tekmah sezone. Prejšnji rekord je znašal šest zmag - dosežek, ki ga je zabeležilo šest različnih trenerjev. Prvemu je to uspelo Jamesu Bellamyju (1929-1939), nato pa je minilo kar 60 let, preden se mu je pridružil Johan Cruyff (1990-1991). Šest zaporednih zmag so vknjižili še Louis Van Gaal (1997-1998), Pep Guardiola (2009-2010) in Tito Vilanova (2012-2013).

Barço je pred obračunom z Osasuno pestil ''virus Fife'', zaradi katerega so imeli Katalonci na voljo le dva treninga. Španski mediji so drugi razlog za ''neuspeh'' nogometnega velikana pripisali prihajajoči tekmi Lige prvakov proti AC Milanu in El Clásicu z madridskim Realom, kjer bo imel kraljevi klub priložnost, da se po številu točk izenači z večnim rivalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.