Šport > Nogomet
25 ogledov

Barçi spodrsnilo: Real ostaja rekorder

Messi Andres Fernandez Osasuna Barcelona EPA
Barcelona je po osmih zaporednih zmagah v Primeri División vknjižila prvi remi in ostala brez rekorda, ki tako ostaja v lasti Real Madrida.

Barcelona je v devetem kolu španske nogometne lige remizirala z Osasuno (0:0) in zapravila priložnost, da bi izenačila rekord Real Madrida, ki je na začetku sezone 1968/1969 dobil devet zaporednih tekem.

Trener Barcelone Gerardo Martino je bil na dobri poti, da s svojimi varovanci zabeleži najboljši uvod v zgodovini španske nogometne lige, vendar se je Kataloncem zataknilo na zadnji stopnici pred izenačitvijo rekorda kraljevega kluba.

Barça je na tekmi z Osasuno, kjer sta ponovno zaigrala Carles Puyol in Lionel Messi, napadala deveto zaporedno zmago v Primeri División, načrte pa jim je prekrižala ekipa iz Pamplone.

Martino se bo lahko potolažil s podatkom, da je izboljšal rekord katalonskega kluba, ki še nikoli ni zmagal na prvih osmih tekmah sezone. Prejšnji rekord je znašal šest zmag - dosežek, ki ga je zabeležilo šest različnih trenerjev. Prvemu je to uspelo Jamesu Bellamyju (1929-1939), nato pa je minilo kar 60 let, preden se mu je pridružil Johan Cruyff (1990-1991). Šest zaporednih zmag so vknjižili še Louis Van Gaal (1997-1998), Pep Guardiola (2009-2010) in Tito Vilanova (2012-2013).

Barço je pred obračunom z Osasuno pestil ''virus Fife'', zaradi katerega so imeli Katalonci na voljo le dva treninga. Španski mediji so drugi razlog za ''neuspeh'' nogometnega velikana pripisali prihajajoči tekmi Lige prvakov proti AC Milanu in El Clásicu z madridskim Realom, kjer bo imel kraljevi klub priložnost, da se po številu točk izenači z večnim rivalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.