Šport > Nogomet
39 ogledov

Vrnitev Puyola brez pričakovane zmage

Schuster Ancelotti Real Madrid Malaga
1/18
EPA
Real Madrid je na prvi tekmi kola premagal Málago, ki jo je višjega poraza rešil razpoloženi vratar. Barcelona se je na zahtevnem gostovanju pri Osasuni morala zadovoljiti s točko (0:0). Atlético je klonil pri Espanyolu (1:0).

V enajsterico Barcelone se je po dolgem času vrnil kapetan Carles Puyol, zaradi preteklih težav s poškodbo mišice pa je srečanje proti Osasuni na klopi začel Leo Messi.

V prvi polovici prvega polčasa je Barça prevzela pobudo, nekajkrat je za boljšo priložnost zmanjkala bolj natančna zadnja podaja, Pedro pa je dvakrat zamudil za korak, ko bi lahko boljše zaključil. V 18. minuti je z razdalje poskusil Andrés Iniesta, domači vratar Andrés Fernández je žogo zanesljivo ujel. Do konca prvega polčasa je Blaugrana dvakrat resneje zapretila. Najprej so domači branilci še pravočasno blokirali strel Pedra, ki je sprožil po zmedi pred domačimi vrati, po kotu pa je do strela z glavo prišel Marc Bartra in meril čez gol.

Vstop Messija brez haska

Na začetku drugega polčasa je Osasuna zaigrala precej bolj agresivno in povzročala nekaj preglavic Kataloncem. Toda gostje so kmalu začeli groziti z vodstvom, tako je Martin Montoya po lepi akciji na desni skušal z malce premočno podajo najti Neymarja, nedolgo zatem pa je Xavi z žogo prek obrambe našel Cesca Fàbregasa, slednji pa je preslabotno sprožil, da bi z lobom premagal domačega čuvaja mreže. Nekdanji kapetan Arsenala se je v 60. minuti znašel sam pred Andrésom, tokrat je meril precej čez vrata.

V nadaljevanju je vstopil tudi Messi, Barcelona pa je nekajkrat nevarno v kazenskem prostoru, a vedno znova so bili na mestu branilci domačih, ali pa je Kataloncem zmanjkalo natančnosti. Tekma se je tako končala brez golov in Blaugrana je oddala svoje prve letošnje točke in tako Realu ponudila priložnost, da jo z zmago na medsebojni tekmi prihodnji teden ujame po točkah.

Willy branil vse, Real vseeno do zmage

Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je kot najbolj izpostavljenega napadalca v začetno enajsterico postavil Álvara Morato, saj Karim Benzema v preteklih dneh ni treniral z ekipo zaradi lažje poškodbe. Na klopi sta ostala tudi Luka Modrić in Gareth Bale. Ob tem je treba spomniti na dejstvo, da Madridčani v sredo igrajo tekmo Lige prvakov proti Juventusu.

Cristiano Ronaldo Real Madrid Malaga | Avtor: EPA EPA
Srečanje na stadionu Santiago Bernabéu se je začelo s poskusom Málage, že v osmi minuti pa je Real zapretil, po kombinaciji je do lepe priložnosti prišel Cristiano Ronaldo in zadel prečko. Pritisk domačih se je stopnjeval in po prekršku nad Samijem Khediro je s prostega strela v 11. minuti meril Ángel di María, Willy Caballero pa je bil kos nalogi. Di María je v naslednjih trenutkih pripravil še dve lepi priložnosti. Najprej je v protinapadu našel Cristiana, Portugalec je bil sam pred vrati, toda z levico je meril mimo gola. Nedolgo zatem je krilni nogometaš iz Argentine z lepim predložkom podal na glavo Morate, domača enaindvajsetica pa je merila točno v dobro postavljenega čuvaja mreže.

V 30. minuti je Dani Carvajal z dobro odmerjeno globinsko podajo zaposlil Cristiana, tokrat je slednji meril po tleh z desne strani, spet se je izkazal Caballero. Tako kot tudi pet minut kasneje, ko je Marcelo poslal predložek do Morate, sledil je strel z glavo z vsega nekaj metrov oddaljenosti, vratar Andaluzijcev pa je z izvrstnim posredovanjem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V 42. minuti je zapretila tudi Málaga, po akciji na desni strani je žoga prišla na levo do Eliseuja, močan strel gostujočega napadalca pa je zletel mimo vrat Diega Lópeza.

Di María kronal svojo "angelsko" predstavo

Takoj na začetku drugega polčasa je Madrid le prišel do zasluženega vodstva. Di María je na desni nameril predložek proti Ronaldu pred golom, žoga se ni dotaknila nikogar in končala v daljšem kotu gola presenečenega Caballera. Zato pa se je gostujoči vratar odkupil nekaj minut kasneje, ko je ubranil strel nekdanjega soigralca Isca, ki mu je izjemno priložnost pripravil kdo drug kot - Di María. Tudi po golu je Real še naprej pritiskal, a do izrazitejšega strela ni prišel, zato pa se je na drugi strani po prodoru Mounirja el Hamdaouija po levi priložnost ponudila gostom, a nihče od napadalcev ni uspel priti do strela sredi kazenskega prostora.

V 65. minuti je po kotu Isca do strela z glavo spet prišel Morata, tokrat je mladi španski reprezentant za malo zgrešil. Na drugi strani je z razdalje nevarno poskusil Anderson, nato pa sta sledili še dve izjemni priložnosti za Los Blancos. Najprej je Jesé Rodríguez zaposlil Ronalda na drugi vratnici, domači zvezdnik pa z oddaljenosti treh metrov, resda iz ne preveč lahkega položaja, še enkrat več ni uspel premagati razpoloženega Caballera. Jesé je v 83. minuti do "match žoge" prišel še sam, tudi tokrat je bil na mestu Caballero, tako kot v 87. minuti, ko je z levico sprožil Cristiano. 

Domači, pri katerih sta v nadaljevanju vstopila tudi Modrič in Bale, gostje pa kljub zaostanku niso uspeli kontinuirano napadati. Real je vseskozi pretil, svoj udarec z razdalje je preizkusil tudi Marcelo, spet se je izkazal "hobotnica" Caballero. V 90. minuti je Bale prodrl po desni strani, spremljal ga je Welington, Brazilec je z roko oviral Valižana, ki je padel in Realu priboril najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Cristiano, ki je tako le uspel premagati gostujočega vratarja in postavil končni izid srečanja.

Špansko prvenstvo, 9. kolo:

Real Madrid : Málaga 2:0 (0:0)
Di María (46), Cristiano Ronaldo (90/11-m)

Valencia : Real Sociedad 1:2 (0:1)
Pabon (93); Greizmann (41), Pardo (59)

Osasuna : Barcelona 0:0

Espanyol : Atlético Madrid 1:0 (0:0)
Courtois (54/a.g.)

Granada : Getafe 0:2 (0:0)
Murillo (47/a.g.), León (55)
RK: Diakhaté (31/Granada)

Almería : Rayo Vallecano 0:1 (0:0)
Galvez (78)

Real Betis : Elche 1:2 (1:2)
Molina (41); del Moral (29), Gonzalez (34)

Real Valladolid : Sevilla 2:2 (0:2)
Manucho (81), Ebert (85); Bacca (2), Moreno (31)

Ponedeljek ob 20.00:
Celta Vigo - Levante

Ob 22.00:
Athletic Bilbao - Villarreal

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.