Šport > Nogomet
21 ogledov

''Real dolguje pol milijarde, a posluje dobro''

Ancelotti Real Madrid trening priprave Valdebebas EPA
Španska nogometna liga je potrdila navedbe Carlosa Mendoze, ki je v začetku meseca razkril, da Real Madrid dolguje kar 541 milijonov evrov.

Skupni dolg španskih nogometnih klubov znaša 3600 milijonov oziroma 3,6 milijarde evrov. Skoraj milijardo, natančneje 900 milijonov, znaša dolg obeh največjih nogometnih klubov na Pirenejskem polotoku Barcelone in Real Madrida.

Konec septembra, ko so v javnost prišle informacije o vrtoglavih zneskih, ki jih dolgujejo španski klubi, vodstvo lige ni želelo podrobno razpravljati o finančnem stanju, saj ''niso želeli prikazati napačne slike o stanju španskega nogometa, saj je potrebno upoštevati zmožnost obeh največjih klubov, da ustvarjata prihodek.''

Real ekonomsko stabilen?

Vodstvo lige na čelu s predsednikom Javierjem Tebasom je zdaj prekinilo medijski molk in podalo mnenje o poslovanju kraljevega kluba. ''Real ima odlično finančno vodenje,'' so sporočili in dodali, da imajo galaktiki z davčno upravo poravnane račune. Glede na komercialni letni prihodek v višini 160 milijonov evrov in trenutno vrednostjo kraljevega kluba naj bi bil Real na ekonomsko trdnih tleh. Od skupno 541 milijonov jih 115 dolgujejo bankam in drugim institucijam, 127 ostalim klubom, 143 za preskrbo in 156 za stroške kot so plače, nakupi, storitve.

Španska nogometna liga namerava skupni dolg v naslednjem letu zmanjšati za 300 milijonov evrov - samo pri stroških za igralce naj bi privarčevali 90 milijonov. Vodstvo La Lige je v zagovoru Reala še poudarilo, da je beli balet z objavo svojih računov lahko v zgled ostalim ekipam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.