Šport > Nogomet
13 ogledov

''Moj Real je najboljši v zgodovini''

jose mourinho Reuters
Nekdanji trener kraljevega kluba José Mourinho meni, da je v španski prestolnici treniral najboljši Real Madrid vseh časov. Portugalec je največ zaslug za kvaliteto ekipe pripisal kar samemu sebi.

''Kdo je trener najboljšega Reala vseh časov? To sem jaz,'' je po zmagi Chelseaja v drugem kolu Lige prvakov povedal José Mourinho. ''Sto točk, 121 golov, prvak proti najboljši Barceloni, kar jih je kdajkoli bilo. Jaz sem tisti,'' je dodal portugalski strateg.

Mourinho se je v pogovoru s predstavniki sedme sile osredotočil na samohvalo: ''Moje ekipe so odlične ekipe. Moje ekipe so tiste, ki podirajo rekorde po številu golov. Jaz sem prvak lige rekordov. To je moje mesto v zgodovini,'' je povedal 50-letnik.

Mou: Moje ekipe so zgrajene za zmagovanje

Mourinho je s Chelseajem osvojil dva zaporedna naslova angleškega prvaka (2005, 2006), predlani pa je Real prvič po letu 2008 popeljal do naslova v Primeri División.

''Real Madrid obrambna ekipa? Dosegli smo 121 golov in 100 točk. Chelsea obramben? Še vedno imajo premierligaški rekord po številu doseženih točk. Včasih laž, ki se jo ponavlja v nedogled, prepriča ljudi, da je resnična. Moje ekipe so zgrajene za zmagovanje. Vsaka liga je drugačna. To ti pomaga pri razvoju. Izkušnje so pomembne. Zdaj si želim ponoviti uspeh v ligi, ki sem jo že osvojil,'' je povedal Mourinho.

''Edini'' se je z obilico samohvale odzval na kritike, da s Chelseajem goji preveč ''varno'' in ''obrambno'' igro.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 20:37 05.oktober 2013.

    dajte nehat že enkrat s tem idiotom pa barcelono pa realom.... pol španije je lačne ti kekci pa glumijo kurac neki