Šport > Nogomet
8 ogledov

''Real dolguje 541 milijonov evrov''

florentino perez EPA
Carlos Mendoza, član upravnega odbora Real Madrida, je razkril, da dolg španskega nogometnega velikana znaša kar 541 milijonov evrov.

Real Madrid je v poletnem prestopnem roku odštel 100 milijonov evrov za Garetha Bala, brez obzira na dejstvo, da španski nogometni velikan dolguje več kot pol milijarde evrov.

''Razkril sem, da klub dolguje 541 milijonov evrov. V to so všeti tako kratkoročni kot dolgoročni dolgovi. Florentino Pérez (predsednik Reala, op. a.) priznava samo dolg, ki ga moramo odplačati bankam. Ta znaša približno 90 milijonov, vendar Real dolguje še igralcem, klubom, športnim institucijam, dobaviteljem,... To znaša 541 milijonov, dvakrat več kot jih je Pérez podedoval od Lorenza Sanza. Povrhu vsega hoče prenoviti Bernabéuu, kar naj bi stalo dodatnih 400 milijonov evrov. Potem reče, da ga ne bo mogel financirati, zato se naj domislimo dobre strategije,'' je povedal Mendoza, ki se je zaradi razkritja informacij znašel na bojni nogi  s predsednikom kraljevega kluba.

Özil in Higuaín med žrtvami

Še bolj šokanten je podatek, da zneski za Bala, Isca in Illaramendija ne bodo obračunani do prihodnjega leta. ''Če je Bale stal 100 milijonov s petletno pogodbo, je to 20 milijonov na leto. Menimo, da je vsota smešna,'' se je jezil Mendoza.

Na vprašanje, ali je finančna stiska pripomogla k prodaji Mesuta Özila, ki zdaj blesti pri Arsenalu, je Mendoza odvrnil: ''Morali so ga prodati, da so nadoknadili okrepitve. Gonzala Higuaína prav tako. Kaká je imel negativen vpliv na proračun. Tu so še Bale, Illarra, Isco in plače se zvišujejo. Özil je bil poceni, prodali pa so ga drago, kar je dobro za proračun, a skupni stroški naraščajo in dolg se kopiči,'' je zaskrbljen Mendoza.

Zahteve po transparentnosti

Santiago Bernabeu | Avtor: Reuters Reuters
Real je za nakup Kakája skupno odštel 120 milijonov evrov, kar je povzročilo proračunsko luknjo, saj Brazilec denarja ni upravičil na zelenici.

''Lani bi AC Milan zanj plačal 15 milijonov evrov. Letos bodo plačali glede na rezultate. Vse skupaj je bila poslovna katastrofa. Skupni stroški za njegov prestop so znašali 120 milijonov, odigral pa je 120 tekem. Raje bi videl, da bi nam pomagal osvajati naslove, kot pa Adidasu prodajati čevlje,'' je razkril Mendoza.

Po odhodu Vicenteja Del Bosqueja je Pérez zapravil 800 milijonov evrov za nove okrepitve, kar pa ni obrodilo željenih sadov. ''Prej nismo bili za Florentina, ker podpiramo ideje, ki so dobre, in zdaj nismo proti Florentinu, ker smo povedali resnico. Želimo si transparentnosti,'' je zaključil Mendoza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.