Bayern bo zaigral v finalu

Foto: Epa
Foto: Epa
Bayern z goloma Lewandowskega v finale klubskega SP.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Bayerna iz Münchna so se prebili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva v Katarju. V minuli sezoni zmagovalec evropske lige prvakov je na današnji drugi polfinalni tekmi na stadionu Al Rayyan pred 12.000 gledalci premagal afriškega prvaka Al Ahli z 2:0 (1:0), oba gola pa je dosegel Poljak Robert Lewandowski v 17. in 86. minuti.

Bavarci, ki bodo naskakovali šesto zmago v tem tekmovanju, se bodo v četrtkovem velikem finalu pomerili z nogometaši mehiškega Tigresa. Prvak Severne in Srednje Amerike ter Karibov je na nedeljskem prvem polfinalnem obračunu premagal južnoameriškega prvaka Palmeiras z 1:0 (0:0), edini gol na tekmi pa je v 54. minuti z 11-metrovke dosegel nekdanji francoski reprezentančni napadalec Andre-Pierre Gignac.

Končno peto mesto na turnirju so na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu osvojili nogometaši domačega Al Duhaila, potem ko so premagali južnokorejski Ulsan Hyundai s 3:1 (1:0). Za zmagovalce so zadeli Edmilson Junior (21.), Mohamed Muntari (66.) in Ali Almoez (82.), za poražence pa je bil uspešen Yoon Bit-Garam (63.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.