Bayern kljub razočaranjem z rekordnim dobičkom

Foto: EPA Bayern München naslov prvaka
Bavarski nogometni klub je v lanski sezoni zabeležil odlične poslovne rezultate.
Oglej si celoten članek

Nemški nogometni velikan Bayern München je v lanski sezoni doživel nekaj razočaranj na igrišču, a je navkljub vsemu razkril rekordne prihodke in dobiček. Bavarci so sporočili, da so v prejšnji sezoni zabeležili prihodke v višini 640,458 milijona evrov in profit pred plačilom davka v višini 66,2 milijona evrov.

"Naš neuspeh, ko nismo prišli dlje kot do četrtfinala lige prvakov in polfinala nemškega pokala, nas je stal okrog 25 milijonov evrov. Kljub temu smo zabeležili porast in ostajamo eden največjih evropskih klubov," je ob tem dejal vodja finančnega dela Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Predsednik bavarskega velikana Karl-Heinz Rummenigge je dodal, da so finančni rezultati "dober primer zakonite in dobre finančne politike", prioriteta pa ostajajo športni uspehi. "Želimo si biti nemški prvaki in se boriti za naslov v ligi prvakov," pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.