Šport > Nogomet
65 ogledov

Bayern kljub razočaranjem z rekordnim dobičkom

Bayern München naslov prvaka EPA
Bavarski nogometni klub je v lanski sezoni zabeležil odlične poslovne rezultate.

Nemški nogometni velikan Bayern München je v lanski sezoni doživel nekaj razočaranj na igrišču, a je navkljub vsemu razkril rekordne prihodke in dobiček. Bavarci so sporočili, da so v prejšnji sezoni zabeležili prihodke v višini 640,458 milijona evrov in profit pred plačilom davka v višini 66,2 milijona evrov.

"Naš neuspeh, ko nismo prišli dlje kot do četrtfinala lige prvakov in polfinala nemškega pokala, nas je stal okrog 25 milijonov evrov. Kljub temu smo zabeležili porast in ostajamo eden največjih evropskih klubov," je ob tem dejal vodja finančnega dela Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Predsednik bavarskega velikana Karl-Heinz Rummenigge je dodal, da so finančni rezultati "dober primer zakonite in dobre finančne politike", prioriteta pa ostajajo športni uspehi. "Želimo si biti nemški prvaki in se boriti za naslov v ligi prvakov," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.