Bayern koraka proti "trojčku"

Foto: Žurnal24 Mark van Bommel Arjen Robben Foto: Žurnal24 Model manekenka Foto: Žurnal24 Bastian Schweinsteiger Foto: Žurnal24 Franck Ribery Clemens Fritz Foto: Žurnal24 Arjen Robben Naldo Foto: Žurnal24 Arjen Robben Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Ivica Olič Olić Olic Daniel van Buyten Foto: Žurnal24
Dva osvojena, še eden čaka. Tako bi lahko dejali po novem pokalnem zmagoslavju münchenskega Bayerna, tokrat v finalu nemškega pokala, kjer so bili Bavarci premočni za Werder Bremen (4:0).
Oglej si celoten članek

Gola obeh junakov Bayernove sezone 2009/10, Arjena Robbna in Ivice Olića, sta Bavarcem v sanjskem letu prinesla nov kos srebrnine, s katerim moštvo Louisa van Gaala ostaja na poti proti pred sezono nepredstavljivemu "trojčku" pokalov. Werder Bremen na berlinskem olimpijskem stadionu ni predstavljal prevelike ovire. To je bila izvrstna napoved sobotnega finala Lige prvakov, kjer Münchenčane čaka milanski Internazionale.

Finalisti Lige prvakov so začeli furiozno in Robben je imel prvo veliko priložnost že v tretji minuti, a so zeleni hitro odgovorili in le izvrstna reakcija Hansa-Jörga Butta je preprečila, da pristaniščniki niso povedli prek Claudia Pizarra. Kljub temu se je ob znova nezaustavljivem Robbnu zdelo zgolj vprašanje časa, kdaj se bo mreža prvič zatresla. Nekaj fantastičnih priložnosti je sicer ostalo neizkoriščenih, nato pa je preigravanje Ivice Olića z roko zaustavil reprezentančni branilec Per Mertesacker in zakrivil čisto enajstmetrovko, ki jo je Robben zanesljivo spremenil v zadetek.

Werder je po premoru začel bolje, Thomas Schaaf pa je v igro poslal še Huga Almeido, a kaj, ko je po zmedi v obrambi in podaji iz kota spretno in srečno zadel Olić. To je počasi že pomenil konec za Bremenčane, njihovega vratarja pa je po šolskem protinapadu ukanil še Franck Ribery z verjetno(?) zadnjim golom v bavarskem dresu, piko na i pa je dodal še Bastian Schweinsteiger za pravo malo katastrofo Werderja.

DFB pokal, finale:

Werder Bremen : Bayern München 0:4 (0:1)
Robben (35/11-m), Olić (51), Ribery (63), Schweinsteiger (83)
RK: Frings (77/Werder)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.